Рейтингът е изготвен от Програма Достъп до ИнформацияЗа втора поредна

...
Рейтингът е изготвен от Програма Достъп до ИнформацияЗа втора поредна
Коментари Харесай

ДАЕУ е най-прозрачната държавна агенция

Рейтингът е направен от Програма Достъп до Информация

За втора поредна година ДАЕУ оглавява рейтинга за бистрота на държавните организации
(снимка: CC0 Public Domain)

Държавна организация „ Електронно ръководство ” резервира първа позиция в рейтинга за бистрота на държавните организации в България, направен от Програма Достъп до Информация. Оценката е на база уеб страниците на административни структури на изпълнителната власт на централно, териториално и локално равнище, публичноправни субекти и самостоятелни органи на власт.

Изследването наблюдава доколко активността на институциите е видна за жителите и организациите посредством техните уеб страници и прави оценка по какъв начин се извършват отговорностите по Закона за достъп до социална информация и други нормативни актове за издание на информация в интернет.

Оценява се и това по какъв начин институцията дава отговор на заявки за достъп по електронен път и има ли оповестени сведения за бюджетна и финансова бистрота. Пълните резултати от изследването са оповестени в уеб страницата на Програма Достъп до Информация.
още по тематиката
На второ място в рейтинга е Националният статистически институт, а на трето – Държавна организация „ Технически интервенции ”.

В общия рейтинг на институциите ДАЕУ е на 22-ро място от 562 институции в страната, което е прогрес с 16 позиции по отношение на миналата година. Класирането на всички 562 институции е налично тук.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР