Рейши, агарикус, майтаке, шийтаке, кордицепс и херициум са само част от

...
Рейши, агарикус,
майтаке, шийтаке, кордицепс и херициум са само част от
Коментари Харесай

7 мита за лечебните гъби

Рейши, агарикус, майтаке, шийтаке, кордицепс и херициум са единствено част от всички типове медицински гъби, за които е известно, че носят незаменима изгода за човешкото здраве. Въпреки дългата история на приложимост на лекарствените гъби към момента хората не са изцяло осведомени с този естествен подарък и мнозина имат неверни усещания за действието им. Нека развенчаем някои от най-разпространените легенди за лекарствените гъби.

Лечебните гъби, наричани още лекарствени или медицински, употребени от древността, не престават да се употребяват до през днешния ден в актуалната национална медицина. Въпреки това доста от хората не схващат същинската им стойност за здравето.

1. Лекарствените гъби са психеделици

Лекарствените гъби не са психеделици и не въздействат на усещането на действителността. Въпреки че има доказателства, че следени дози от психеделични гъби могат да имат ползотворен резултат, те не са класифицирани като медицински гъби. Лекарствените гъби могат да поддържат мозъчната функционалност, само че не и да доведат до халюцинации.

2. Няма доказателства, че лекарствените гъби са в действителност ефикасни

Множество научни проучвания са открили, че лекарствените гъби имат мощно изразени терапевтични резултати. Известно е, че тези гъби имат мощни антиоксидантни свойства и спомагат за понижаване на възпалителните процеси в тялото. Те са изключително подобаващи за профилактика против доста болести, свързани с хронично инфектиране.



3. Всички лекарствени гъби имат еднообразно деяние

Има хиляди видове гъби, само че доста дребен % от тях са изследвани за техните изгоди за здравето. Всеки тип лекарствени гъби има собствен набор от свойства, изгоди и приложения. Най-добрият начин да се откри подобаващата за всеки гъба е консултацията с микотерапевт (специалист, който се занимава с лекарствени гъби).

4. Лекарствените гъби са единствено за хора със здравословни проблеми

Лекарствените гъби оферират доста изгоди за здравето, на които всеки от нас може да разчита. Напълно неверно е схващането, че медицинските гъби се употребяват единствено за терапия на болести. Много постоянно те се ползват и като превантивна мярка срещу развитието на такива. Освен това тези гъби могат да покачат тонуса, да подобрят цялостното положение на организма, да балансират  равнищата на кръвната захар и да подобрят съня.

5. Плодното тяло и мицелът на лекарствените гъби носят едни и същи изгоди

Мицелът и плодните тела може да имат някои общи съединения, само че да се каже, че са с едни и същи свойства, е изцяло погрешно. В плодното тяло се съдържат високи равнища на бета-глюкани, до момента в който в мицела равнищата на тези съединения са близки до 0. Мицелът съдържа хранителна стойност, сходна на плодното тяло, само че има извънредно ниска концентрация на скъпи субстанции, за разлика от плодното тяло.

6. Лекарствените гъби подтикват имунната система

Лекарствените гъби не подтикват, а модулират имунната система. Това значи, че те оптимизират имунната функционалност, без значение дали е несъразмерна, или незадоволителна. Това ги прави най-подходящото средство за терапия на автоимунни болести.

7. Всички продукти от лекарствени гъби са идентични

През последните години лекарствените гъби станаха извънредно известни и на пазара могат да се намерят стотици компании, които ги създават и оферират. Въпреки това не всички от тези компании продават висококачествени артикули. Поради тази причина е значимо да намерите производител, на който можете да се доверите. Препоръчително е да се търси подобен, който може да предложи лабораторни анализи на трети страни и да подсигурява за качеството на продуктите си.



За повече информация
тел: 0879 62 72 95

Статията е оповестена в бр. 12/2023 година на Списание 8
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР