Рейнджърс ще играе на финала за Купата на Шотландия срещу

...
Рейнджърс ще играе на финала за Купата на Шотландия срещу
Коментари Харесай

Рейнджърс изхвърли Слетик за Купата, ще играе финал

Рейнджърс ще играе на финала за Купата на Шотландия против Хартс, откакто съумя да в профил огромния си противник Селтик с 2:1 след продължения. Горещото и безмилостно обичайно дерби приключи 1:1 в постоянното време, а успеха за сините пристигна след автогол на бранителя Карл Старфелт в 114-ата минута, който прати топката в своята врата след центриране на Калвин Бейси.

Синята част на Хемпдън Парк безусловно полудя след края на мача и отборът им има късмет да вземе първа купа на страната от 11 години насам, а на 21-и май ще срещнат отбора на Хартс.

След нулево първо полувреме Селтик откри резултата в 64-ата минута посредством Грег Тейлър. Роденият в Канада Скот Арфилд изравни в 78-ата.

Въпреки европейския тежък конфликт, също минал през продължения против Брага (Португалия), играчите на Глазгоу Рейнджърс изглеждаха по-свежи и постановиха тотална доминация в средата на терена.

Джо Арибо имаше два шанса с глава, с цел да даде заслужена преднина, до момента в който удар на Джон Лундстрам се отби във външната част на гредата. Но Селтик, които безусловно трансфораха Хемпдън Прак в цитадела в предходните 18 мача тук, имаха една чудесна опция посредством Конър Макгрегър.

Тейлър откри след почивката, когато топката се отклони в крайници на Бейси и влезе във вратата. И съвсем бяха създали 2:0 минути по-късно, само че изстрелът на Камерън Картър-Викърс се отби в горната греда. 12 минути преди края обаче вездесъщият капитан и десен бек на сините от Рейнджърс Джеймс Таверниър проби и центрира за Арфилд, който разстреля Джо Харт.

В началото на продълженията Таверниер и Фашион Сакала можеха да вкарат за цялостен поврат, само че това се случи в 114-ата минута. Глен Камара подхвана офанзивата, подаде на ляво на Бейси, който центрира и Старфелт не съумя да се ориентира и си вкара автогол.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР