Рейнджърс поднесе може би най-голямата изненада в плейофната фаза на

...
Рейнджърс поднесе може би най-голямата изненада в плейофната фаза на
Коментари Харесай

Рейнджърс надигра и изхвърли Борусия от евротурнирите

Рейнджърс сервира може би най-голямата изненада в плейофната фаза на Лига Европа и в профил гостуващия във втората среща Борусия (Дортмунд) след 2:2 довечера на “Айброкс ” и 6:4 общ резултат, откакто победи с 4:2 в първата среща преди седмица. Двете попадения за домакинте бяха дело на Джеймс Таверния (22’ дузпа, 67’), а за немският отбор точни бяха Джуд Белингам (31’) и Донийл Мален (42’).

Футболистите на Марко Розе започнаха дуела стимулирано и Джъд Белингам можеше да открие резултата още във втората минута, когато удари греда след корнер, когато топката попадна в него на към два метра от задната греда.

Футболистите на Джовани ван Бронкхорст получиха опция да изпълнят дузпа в 20-ата минута, когато Райън Кент напредна чудесно отляво и изцяло безогледно бе фаулиран от Юлиан Брант. Зад топката застана Джеймс Таверние, който се разписа от дузпа и в първата среща, и още веднъж откри резултата, както и преди седмица на “Сигнал Идуна Парк ”. Няколко минути по-късно Брант можеше да се реваншира за грешката си, само че ударът му бе избавен от Алан Макгрегър.

Равенството бе възобновено в 30-ата минута, когато груба неточност на Калвин Баси, който почисти пас на Дониел Маален право в краката на Белингам, а младокът напредна няколко крачки и се разписа за 1:1. В идващите минути двата отбора сътвориха още положителни положения и единствено положителните изяви на двамата вратари попречиха да се стигне до нови попадения.

Футболистите на Марко Розе реализираха цялостен поврат към пет минути преди края на първата част, когато чудесно подаване отдясно откри Юлиан Брант, той пусна паралелно към точката за осъществяване на дузпа и там Долийл Мален означи от близко за 2:1.

Играчите на Рейнджърс излязоха доста стимулирани за началото на втората част и пропуснаха няколко положителни положения пред Грегор Кобел. В последна сметка те доближиха до равенството в 56-ата минута, когато превъзходна работа на Калвин Баси на левия фланг приключи с центриране в наказателното поле, където защитата на гостите не се намеси добреи и Таверние прати топката за повторно в тяхната мрежа за 2:2.

Футболистите на Джовани ван Бронкхорст реализираха втори поврат в дуела в 66-ата минута, когато Морелос лиши на Емре Джан, напредна и подаде към Райън Кент, който се разписа за 3:2. Съдията Матео Лаос обаче бе извикан и след много дълга консултация с ВАР той анулира попадението.

До края на дуела играчите на Марко Розе пробваха да натиснат, само че по този начин и не съумяха да стигнат до попадение, което да направи заключителните минути напрегнати за домакините. По този метод Рейнджърс се класира в идната фаза, а Борусия (Дортмунд) отпадна от европейските шампионати за този сезон.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР