Рейнджъри от 61-ва Стрямска бригада влизат в горещи точки, за

...
Рейнджъри от 61-ва Стрямска бригада влизат в горещи точки, за
Коментари Харесай

Рейнджъри спасяват хора от заразени участъци

Рейнджъри от 61-ва Стрямска бригада влизат в горещи точки, с цел да избавят хора от инфектирани сектори, да изтеглят от купола на БМП-1 ранен собствен сътрудник, да товарят муниции и материални средства на военна техника. За да вършат всичко това, рейнджърите ще би трябвало да поправят аварирала машина, да хвърлят ръчна граната, да придвижват туби с гориво по опустошен мост, както и да сглобяват автомат „ Калашников “ и револвер „ Макаров “ и да стрелят с тези оръжия.

Това са единствено част от ученията, които бойците от 61-ва Стрямска бригада ще показват на 26 октомври. Те ще разиграят огромното съревнование по военно-приложни спортове „ Рейнджър -18 “. То е по отношение на честването на Празника на Сухопътни войски.

Състезанието се организира годишно и е директно обвързвано с развиването на военно-приложните привички и умения на военнослужещите. А това е една от първостепенните задания на командването на бригадата в лицето на нейния пълководец бригаден военачалник Пламен Йорданов и неговите заместници.

Единадесет тима от военните формирования и от щаба на 61-ва Стрямска бригада ще мерят сили. Във всеки тим вземат участие по петима военнослужещи - един офицер, един сержант и трима бойци. По правилник наложително единият член на тима е жена военнослужещ.

Горещото и атрактивно съревнование ще се разиграе на полигона на образователния център „ Анево “ и на автодрум „ Иганово “. Надпреварата стартира в 9 часа.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР