Рейкявик има свой музей на пениса, а от този уикенд

...
Рейкявик има свой музей на пениса, а от този уикенд
Коментари Харесай

Музей на вагината отваря врати в Лондон

Рейкявик има собствен музей на пениса, а от този уикенд Лондон ще има Музей на вагината - място за битка с табута и научаване на малко повече за женските тела. За него споделя AFP.
В сърцето на Камдън, туристически център и хъб на различната просвета в северната част на английската столица, табелата " Музей на вагината " върху остаряла врата на плевня притегля любопитни погледи.
Сгушен сред магазини, продаващи винтидж облекла и сувенири, той е първият непрекъснат музей в света, отдаден на тази част от женската анатомия.
„ Разбрах, че има музей на пениса, само че няма еквивалент на вагината, по тази причина го направих “, сподели създателят Флорънс Шехтър.
Малкият музей има намерение да бъде назидателен, като първата му цел е да разкрие митовете към вагината.
Някои от развенчаните изказвания са, че " в случай че употребявате тампон, към този момент не сте девствена ", " цикълът е нещо мръсно " и " клитора е невероятно да се открие ".
За Шехтър, който към този момент е провел три краткотрайни изложения на същата тематика, задачата е не просто да образова и да таргетира женската визия за самите себе си, само че и да усъвършенства публичното здраве.
Британско изследване предходната година разкри, че една четвърт от дамите заобикалят прегледи с цитонамазка за рак на шийката на матката - половината тъй като им е неприятна процедурата.
" Хората безусловно умират от разстройване, тъй като неща като рак на шийката на матката не се разискват задоволително ", споделя Шехтър пред Агенция Франс Прес.
Друго изследване на компания „ YouGov “ по-рано тази година сподели, че 52% от британците не могат да разпознават вагината на диаграма. Същото изследване откри също, че съвсем половината дами не са наясно, че не би трябвало да мият влагалището си, с цел да избегнат риск от зараза.
Въпросник при започване на музея приканва посетителите да ревизират своите познания.
Цял раздел е отдаден на хигиената, като комерсиалните артикули, продавани като „ сапуни за девствени “ или кремове, се твърди, че стягат влагалището.
Музеят се пробва да показа като нещо обикновено женския цикъл и да го изобрази като нещо красиво, да вземем за пример със статуя на тампон, върху който кръвта е сменена с блестящи червени пайети.
По-малко блестящо е долни дрехи, оцветено с вагинален секрет, в рамка на стената, в опит да покаже, че е нещо обикновено.
Преди откриването в събота музеят организира редица събития, за които уредниците обявиха, че притеглят разнообразна навалица на възраст от 2 до 98 години.
Шехтър съобщи, че чака да притегли повече гости, в сравнение с преди няколко години, когато придвижването #MeToo да сложи нова светлина върху проблемите на дамите и дискриминирането.
Очаква се възторг да направи магазина за дарове, който предлага обеци във формата на вулви или пощенски картички, провъзгласяващи „ Viva La Vulva “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР