Рейкявак има свой музей на пениса, а от утре Лондон

...
Рейкявак има свой музей на пениса, а от утре Лондон
Коментари Харесай

Музей на вагината отваря врати в Лондон

Рейкявак има собствен музей на пениса, а от на следващия ден Лондон ще има собствен музей на вагината, демонстрирайки упоритостта си да постави завършек на табута и да се впише в публичните промени, свързани с придвижването #Аз също, съобщи Франс прес.

В центъра на лондонския квартал Камдън табела "Музей на вагината " над вратата на някогашен обор притегля любопитните погледи на минувачите. Музеят е сврян сред магазини за винтидж дрехи и сувенири.
"Установих, че има музей на пениса, само че не и на вагината - съобщи Флорънс Шехтър. - Затова го сътворих. " Тя към този момент е провела две краткотрайни изложения, отдадени на същата тематика, през предходните две години.

Електрифицирането на вагината не е здравословно

Новият дребен музей е учреден от нея по-скоро с нравоучителна цел. Първата краткотрайна галерия в музея е отдадена на легенди за вагината. За Шехтър предизвикването не е обвързвано само с възстановяване на визията, която дамата има себе си, само че и с публичното опазване на здравето.

"Някои дами се срамят да се съветват с лекари, когато почувстват признаци, и умират, тъй като рак на шийката на матката не е бил диагностициран в ранен етап ", означи тя.

Миналата година проучване на английска асоциация, специализирала се в попречване на въпросното заболяване, сподели, че една четвърт от дамите заобикалят да си създадат цитонамазки, като дискомфортът разубеждавал сред една трета и половината от тях. Допитване на YouGov през март пък разкри, че дамите не познават добре анатомичните си особености, като съвсем половината от участничките не знаят, че не е нужно да мият вагината си. Въпросник приканва посетителите да тестват познанията си.

Съдят художничка за орнаменти, отлети от вагината й

Част от изложбата е отдадена на хигиената. Представени са продавани в комерсиалната мрежа артикули, на които се приписват хиляди добродетели, като "сапуни на девственността " и кремове за стягане на вагината. "Тези артикули внушават на дамите, че не са положили грижи за вагината си ", означи кураторката на изложбата Сара Крийд.

Изложени са също гащички, по които има петна от вагинални тайни. "Поставихме това долни дрехи в рамка, с цел да покажем на дамите, че няма проблем ", разясни шеговито Крийд.

5-те най-странни обекта открити във вагината (18+)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР