Фокус на теориите на конспирацията от 6 януари, обвинен в престъпление, свързано с бунта на Капитолия

...
Рей Епс, който стана център на десните конспиративни теории, според
Коментари Харесай

Рей Епс, който стана център на десните конспиративни теории, според които органите на реда са принудили поддръжниците на Тръмп да щурмуват Капитолия на САЩ на 6 януари 2021 г., е обвинен в едно престъпление, свързано с бунта.

Федералните прокурори повдигнаха обвинение - нарушение на обществения ред или разрушително поведение на ограничени основания - срещу Epps в понеделник сутринта, показват съдебните записи.

Изслушването по делото е насрочено за сряда следобед.

 ВАШИНГТОН, окръг Колумбия – 29 НОЕМВРИ: Томас Колдуел, обвиняем в бунтовнически заговор във връзка с бунта на 6 януари в Капитолия на САЩ, напуска Окръжния съд на САЩ Е. Барет Претиман на 29 ноември 2022 г. във Вашингтон, окръг Колумбия. Колдуел беше признат за невинен за бунтовна конспирация и за възпрепятстване на официални процедури на 6 януари 2021 г. в Капитолия на САЩ. (Снимка от Drew Angerer/Getty Images) ВАШИНГТОН, окръг Колумбия – 29 НОЕМВРИ: Томас Колдуел, обвиняем в бунтовнически заговор във връзка с бунта на 6 януари в Капитолия на САЩ, напуска Окръжния съд на САЩ Е. Барет Претиман на 29 ноември 2022 г. във Вашингтон, окръг Колумбия. Колдуел беше признат за невинен за бунтовна конспирация и за възпрепятстване на официални процедури на 6 януари 2021 г. в Капитолия на САЩ. (Снимка от Дрю Ангерър/Гети изображения) Дрю Ангерър/Гети изображения/файл

CNN се свърза с адвокатите на Epps за коментар относно новите обвинения.

След бунта някои членове на медиите, законодатели и поддръжници на бившия президент неоснователно предположиха, че нападението на Капитолия е операция под „фалшив флаг“, организирана от федералното правителство, за да накара поддръжниците на тогавашния президент Доналд Тръмп да изглеждат зле.

Като част от необоснованата теория, десни фигури посочиха видеозаписи на Епс във Вашингтон, окръг Колумбия, насърчаващи хората да атакуват Капитолия, както и факта, че снимката на Епс е била в ранния списък на ФБР с „най-издирваните“, но по-късно е премахната , като доказателство, че Епс е бил част от таен заговор на ФБР за организиране на атаката.

Съобщава се, че Епс е продал бизнеса си поради опасения за безопасността си и е избягал от дома си в Аризона.

Епс категорично отхвърли всякакви обвинения, че е подбудил бунта, като каза на специалната комисия на Камарата, разследваща 6 януари, в интервю при закрити врата, че няма връзки с ФБР или правоприлагащите органи. Епс също беше интервюиран от ФБР в месеците след бунта.

Той също така заведе дело за клевета срещу Fox News и бившия водещ Тъкър Карлсън, като каза, че „Fox News са търсили изкупителна жертва, която да обвинят, различна от Доналд Тръмп или Републиканската партия“ и „в крайна сметка те се обърнаха срещу един от своите“. Fox News и Carlson се борят по случая в съда.

Някои други обвиняеми за престъпления от 6 януари дори са посочили с пръст Епс по време на собствените си съдебни процеси, въпреки че прокурорите многократно са отхвърлили теорията, че Епс е свързан с правоприлагащите органи, заявявайки отново и отново, че бунтовниците не са били подмамени от служителите на реда да влязат в Капитолия .

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР