Рей Далио, основател на фонда Bridgewater © Fortune [Fortune] Още

...
Рей Далио, основател на фонда Bridgewater © Fortune [Fortune] Още
Коментари Харесай

Bridgewater залага 22 млрд. долара на спад на европейските акции

Рей Далио, създател на фонда Bridgewater

© Fortune [Fortune] Още по тематиката
Големите петролни компании се възвръщат и чакат по-високи облаги

Лидерите в сектора не престават да търсят способи за стимулиране на облагите
14 фев 2018
Паниката е непотребна

В края на предходната седмица добра вест за стопанската система на Съединени американски щати донесе срив на пазарите. Корекцията е предстояща, а съгласно вложители и анализатори следва време на мощна волатилност при акциите.
9 фев 2018
Бизнесът в Германия не е удовлетворен от съдружното съглашение

Договорът не планува задоволително вложения в нови технологии и промени в данъчната система, считат критиците
8 фев 2018 Най-големият хедж фонд в света - Bridgewater, е заложил 22 милиарда $ на продажба на късо на акциите на някои от най-големите европейски компании, демонстрира изследване на Reuters. Настоящите дейности на фонда са част от по-общото му преориентиране под управлението на Джонатан Рубинстайн.

Въпреки че не са налични данни, които да демонстрират дали Bridgewater държи повече европейски акции, в сравнение с продава на късо, като цяло един от капиталовите съветници, подготвили капиталовата тактика на фонда, изяснява, че сега експозицията му към дълги позиции на европейските пазари е леко по-голяма по отношение на късите. Въпреки това съгласно източници на Reuters от хедж фонда са понижили доста дългите си позиции през последните месеци.

От фонда, който понастоящем ръководи активи за към 160 милиарда $, са отказали да разясняват капиталовата си тактика и аргументите за нейната смяна.

Край на взрива

За разлика от Съединени американски щати европейските финансови регулации, въведени след международната икономическа рецесия, задължават капиталовите фондове да дават данни за късите си позиции, когато те доближат над избран размер. Продаването на късо е една от главните аргументи за пазарна застоялост и нормално съставлява упованията за спад в цените на акциите. Въпреки че данните, които са дали от фонда, не съдържат информация по кое време са почнали продажбите на късо, те демонстрират, че доста от вложенията на над избраните от европейските регулатори прагове са направени през последните две седмици, като някои от тях са в компании от Германия, Италия и Франция.

Настоящото преориентиране на Bridgewater се случва, откакто през януари създателят на фонда, милиардерът Рей Далио, съобщи, че чака завършек на международния пазарен взрив.

Обезпокоителни вложения

Европейските данни демонстрират, че Bridgewater е заложил против огромен брой европейски компании, вариращи от англо-холандския производител на потребителски артикули Unilever до френската петролна група Total, а също и от Deutsche Bank и немската индустриална група Siemens до италианската банка Intesa Sanpaolo.

Късите позиции на групата станаха публично притежание в поредност от изявления през януари и февруари, макар че от хедж фонда евентуално са построили капиталовата си тактика доста по-рано.

Обезпокоителен е фактът, че Bridgewater не е прочут с вложения, избрани от представянето на обособените акции, а съгласно Джеймс Хелиуел, основен капиталов пълководец и шеф на академията Lex van Dam Trading Academy, капиталовата позиция на фонда се оформя под цялостния мироглед за представянето на европейските стопански системи. Засега обаче пазарът макар леките съмнения през последните седмици продължава да е прогресивен.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР