Ревютата на Valentino в Париж отдавна се превърнаха в едно

...
Ревютата на Valentino в Париж отдавна се превърнаха в едно
Коментари Харесай

Свобода на избора в новата колекция Valentino Couture пролет-лято 2023

Ревютата на Valentino в Париж от дълго време се трансфораха в едно от най-очакваните събития от страна на стилните почитатели и този сезон не беше изключение. Стотици фенове се събраха на изящния мост Pont AlexandreIII, с цел да следят идването на звезди и да изпитат част от магията на Valentino и всичко, което висшата мода може да предложи.

Този сезон креативният шеф Пиерпаоло Пиколи провежда стилното си пролетно шоу в прочут парижки нощен клуб край река Сена.
„ Харесва ми концепцията на клуба. Разбирането за приобщаване като приемане на хората такива, каквито са и каквито желаят да бъдат. Истинска покана да бъдете свободни и да бъдете това, което желаете да бъдете, забъркана с кодовете на господин Валентино от 80-те години “, сподели дизайнерът.

Снимки на клубове от 80-те години на предишния век - от Studio 54 до лондонския New Romantic Blitz Club и клуб Taboo бяха източникът на ентусиазъм за Пиколи. Общото сред всички тези клубове, без значение дали са ъндърграунд или елитни, е, че те дефинират модата и са убежища за това, което преди се наричаше „ промяна на пола “.

" Разликата е, че тогава всичко се случваше при затворени порти. А в този момент е днешният метод на независимост ", споделя дизайнерът.
Все отново формалностите на висшата мода бяха спазени. Шоуто на Valentino в известния нощен клуб не бе основано на дива навалица от танцьори - моделите вървяха по подиума в сходство с всички стандарти на Haute Couture модата. От тъмнината се показваха модели, облечени в ярки цветове (невероятно известния Pink PP, който видяхме върху бални рокли, палта, чорапогащи от ликра), тъмни секси транспарантни рокли в жанр долни дрехи, дребни ламбрекенови поли или разкроени бодита, вградени с великански пандели и дълги до земята пелерини, рокли с деколтета на точки и бели ризи.









Главната роля бе дадена и на мъжките костюми в изумрудено зелено, жълто, електриково синьо, а някои от саката бяха покрити с железни мъниста. Видяхме и класическата помпозност и присъща драпировка в жанр Валентино Гаравани от 1980 година във формата на великански лавандулови или бели кормила, които се извиваха към лицето или едното рамо на моделите, както и огромни пандели, украсяващи бедрата.
Остава въпросът: дали транспарантните модели на Valentino скоро ще се носят в клубовете или на алените килими?











 

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР