Ревю на бански костюми на "Спортс илюстрейтед" (Sports Illustrated) предизвика

...
Ревю на бански костюми на "Спортс илюстрейтед" (Sports Illustrated) предизвика
Коментари Харесай

Спорове в Австралия след ревю с модели с наднормено тегло

Ревю на бански костюми на "Спортс илюстрейтед " (Sports Illustrated) провокира разногласия в Австралия.

Дебатите са на тематика дали закръглените модели, които дефилират по бански, предизвикват затлъстяването.

ВИЖТЕ МОДЕЛИТЕ В ГАЛЕРИЯТА НИ

Във видеото горе вижте първия "плъс сайз " модел, който проби в стилния бизнес.

Статия в австралийския "Дейли телеграф " подлага на критика включването на "плъс сайз " (plus size) модели в сходни събития, тъй като

те отправяли "опасно обръщение " по отношение на здравето.

Според други пък стилният бизнес би трябвало да обезпечи поле за изява на дами с всевъзможни форми на тялото.

Спорът беше издигнат от журналистката Сорая Фуда, която написа, че в случай че стилната промишленост спре да демонстрира извънредно слаби модели, то не би трябвало да стартира и такива с "опасни за здравето " размери и форми.

Припомняме, че през май тази година Франция забрани наемането на прекомерно слабите модели. Кандидатките за стилния подиум би трябвало да са с тегло минимум 55 кг и височина 1,75 м.

Редакторът на "Спорт илюстрейтед " съобщи пред локална телевизия, че с избора си на модели са отправили позитивно известие, а точно, че

хубостта не е един размер за всички.

Пищният модел Ашли Греъм с нови провокативни фотоси

Новата Барби - с тъмна коса и няколко кг от горната страна

Ето по какъв начин наподобява идеалното женско тяло съгласно учените
 За представянето на сбирката си Есен-Зима на Седмицата на модата в Ню Йорк дизайнерът Майкъл Корс нае plus-size модела Ашли Греъм. За представянето на сбирката си Есен-Зима на Седмицата на модата в Ню Йорк дизайнерът Майкъл Корс нае plus-size модела Ашли Греъм.
Според някои здравни специалисти обаче моделите с наднормено тегло на подиума предизвикват към вреден метод на живот и затлъстяване.

"Ако излезе манекенка с цигара в уста, ще кажем, че това е неприятен образец, тъй като тютюнопушенето е нездравословно, същото се отнася и за моделите с наднормено тегло ", счита Брад Франкъм - президент на Австралийската здравна асоциация в Ню Саут Уелс.

"Доста обидно е да твърдим, че тези дами нямат право да са модели ",

счита пък проф. Джон Диксън началник на клинични проучвания за затлъстяване в института "Бейкър ".

По думите му затлъстяването в наше време е нещо обикновено и постоянно срещано. 28% от австрийците са с наднормено тегло, по тази причина тази група от общността също има право да бъде представлявана. В модата тази задача се пада на "плъс сайз " моделите.

Според него всеки, в това число хората с наднормено тегло, могат да наподобяват ужасно на стилния подиум.

"Трябва да почитаме тези хора поради способността им да се усещат добре, да наподобяват добре и да се обличат добре ", твърди професорът.

Моделът Стефания Ферарио, която е лице на седмицата на модата в Мелбърн, счита, че промишлеността не би трябвало да се концентрира върху крайностите.

"Аз съм за разнообразието на модели с разнообразни размери и форми, само че мисля, че е безконтролно да няма повече модели с целесъобразните килограми на подиума ", споделя тя пред Би Би Си.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР