Революционна промяна с вноските за пенсия предлагат депутати от “Възраждане.

...
Революционна промяна с вноските за пенсия предлагат депутати от “Възраждане.
Коментари Харесай

Революция с вноските за пенсия

Революционна смяна с вноските за пенсия оферират депутати от “Възраждане ”.

До края на годината да не бъдат правени осигурителни вноски в частните пенсионни фондове, а целият размер на осигуровките да влиза в държавния бюджет, оферират от “Възраждане ” сред първо и второ четене на плана за бюджет на държавното публично обезпечаване.

В момента за родените преди 1 януари 1960 година цялата вноска от 17,8% върху заплатите на работещите в изискванията на първа и второкласен труд отива в държавния бюджет. А за родените след тази дата осигурителната вноска за хазната а 12,8%, а още 5% влизат в частен пенсионен фонд.

С това предложение предлагаме до края на годината средствата, които отиват за втория дирек или по тъкмо в частните пенсионни фондове да се трансферират към държавното публично обезпечаване (ДОО), разясниха за “Труд news ”, вносителите от “Възраждане ”. По този метод в ДОО ще влизат по 185 млн. лева месечно, което прави съвсем 1 милиарда лева до края на годината.

“Смятаме, че частните пенсионни фондове са бомба със закъснител и не оправдаха упованията за почтено и по-добро обезпечаване на българските жители. Тяхното ръководство е толкоз неприятно, че не покрива инфлационните процеси и техните разноските са 1/3 от постъпилите средства, което е цялостен парадокс и приказва за източване на системата. За съпоставяне в ДОО административните разноски са 1/148 от цялата сума. През годините частните пенсионни фондове не потвърдиха потребността от своето битие и считаме, че би трябвало последователно да се направи промяна, като това са първите стъпки в тази посока ”, гласят претекстовете на депутатите от “Възраждане ”.

От Движение за права и свободи оферират трите години заплатен и неплатен отпуск за майчинство да бъдат признавани за трудов стаж, даже когато майката се пенсионира при изискванията на повърхностен стаж. От Движение за права и свободи желаят минималният застрахователен приход за земеделските стопани да остане на настоящето равнище от 710 лева В плана на Министерство на финансите е планувано минималният застрахователен приход за всички да нарасне на 780 лева

От Българска социалистическа партия оферират компенсацията през втората година от майчинството да бъде увеличено от 710 лева на 850 лева, а предлагането на Министерство на финансите е сумата да стане 780 лева От Българска социалистическа партия оферират да се усили вдовишката добавка към пенсиите. Сега тя е 26,5% от пенсията на умрелия съпруг/съпруга. Предложението е добавката да стане 30%. От Българска социалистическа партия оферират дневният най-малък размер на компенсацията за безработица са бъде повишен от 18 лева на 23 лева.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР