Революционен метод за оценяване ще бъде използван експериментално по време

...
Революционен метод за оценяване ще бъде използван експериментално по време
Коментари Харесай

Изкуствен интелект в помощ на съдиите по спортна гимнастика

Революционен способ за оценяване ще бъде употребен пробно по време на Световното състезание по спортна гимнастика в Щутгарт, Германия. Шампионатът ще се организира от 4 до 13 октомври, като системата с изкуствен интелект и 3D датчици ще влезе в помощ на контролното жури като спомагателен инструмент за потвърждаване на оценките.

Програма ще бъде тествана за първи път на съревнование под егидата на Международната гимнастическа федерация (FIG).

Контролните съдии, които наблюдават работата на журито, ще имат разполагаем въпросната стратегия за четири от уредите - кон с гривни, халки и прескок при мъжете и при дамите.

FIG и Fujitsu Limited започнаха съдействието си през 2017 година за основаване на система, която в действително време да може да дава точна оценка, по отношение на осъществяването на гимнастика.

По време на Световното състезание в Доха през 2018 година бяха извършени механически проби, само че решението системата да влезе в помощ беше оставена за сегашния шампионат в Щутгарт.

Президентът на FIG Моринари Ватанабе е разпален последовател на този план, като го смята за "голяма стъпка към бъдещето ".

Системата употребява изкуствен интелект и 3D датчици, с цел да улови придвижването на всеки гимнастик и да го проучва.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР