Revolut вече има почти 30 000 потребители на услугите си

...
Revolut вече има почти 30 000 потребители на услугите си
Коментари Харесай

Британски финтех ще променя банковия ни сектор

Revolut към този момент има съвсем 30 000 консуматори на услугите си в България

България е атрактивен пазар за водещ английски финтех (източник: Revolut)

Британският финтех Revolut стартира активността си в България, а това предвещава промени в локалния банков бранш, на който ще навлязат евтини и бързи услуги.

Създаден през 2015 година, стартъпът Revolut бързо се разраства, с цел да доближи статут на еднорог със стойност от 1,7 милиарда $. Компанията към този момент има съвсем 30 000 консуматори в България, като всеки ден се записват над 100 нови.

Към момента Revolut е показан у нас от локален PR управител, Едуард Цветанов, а екипът ще се разраства през идващите месеци, с цел да покрие бизнес потребностите на бързоразвиващата се компания.

„ България е атрактивен пазар за нас, защото се трансформира в районен финтех център, само че все пак клиентите на локални банки не престават да заплащат високи такси за ежедневни услуги като кеш тегления и скъпи банкови преводи, които лишават излишно време “, съобщи Ник Сторонски, създател и основен изпълнителен шеф на Revolut.

По неговите думи, наличието на компанията в България ще запълни „ изчезналото сред актуалните потребности на клиента и решенията, които финтех секторът предлага ”.

Потребителите у нас към този момент могат да употребяват Revolut и на български език, както и да откриват сметки в лв.. През идващите няколко месеца компанията ще показа спомагателни услуги, в това число платформа за търговия с акции без комисионна.

Revolut получи утвърждение на заявката си за европейски банков лиценз през декември 2018 година и от този момент се концентрира върху укрепването на позициите си на континента, като паралелно с това показва нападателно разширение из целия свят.
още по тематиката
„ Докато обичайните банки са по-фокусирани върху промотирането на симпатични обещания, ние отстраняваме такси за нашите клиенти и подобряваме ежедневното потребителско преживяване в приложението, с цел да дадем пълностоен надзор върху персоналните финанси “, споделя Сторонски.

С Revolut клиентите получават незабавни известия за заплащанията си, разнообразни принадлежности за бюджетиране, с които пестят пари, както и модерни ограничения за сигурност, които им разрешават да блокират и отблокират картата си когато и да е, на всички места по света, без да се постанова да чакат на опашка в банката или да губят време в ненужна документи, добави мениджърът.

Потребителите могат да отворят сметка посредством приложението за по-малко от минута. Revolut разрешава на клиентите да харчат без такси в чужбина в 150 валути, да държат и обменят 29 валути, както и да вършат безвъзмездни локални и интернационалните парични преводи, което доста ще облекчи финансовия живот на тези с родственици в чужбина.

Друга функционалност на приложението е, че то работи и с крипто и е обединило напъните си с редица водещи тържища, с цел да предложи допустимо най-хубавите цени.

Revolut е основан като цифрова опция на огромните банки през юли 2015 година от някогашните капиталови банкери Ник Сторонски и Влад Яценко, работили в Credit Suisse и Deutsche Bank.

Първоначално финтехът притегля клиенти, като им разрешава да харчат и да превеждат пари в чужбина на междубанковия обменен курс. Оттогава компанията е привлякла над 4,5 милиона клиенти в Европа със своите благоприятни условия за следене на разноските, принадлежности за бюджетиране, спестявания и продан на криптовалути.

Към днешна дата Revolut е събрал почти 340 млн. $ вложения от известни компании за рисков капитал, включително Index Ventures, Ribbit Capital, Balderton Capital и DST Global. Бързоразвиващият се финтех сега отваря над 12 000 нови настоящи сметки всеки ден и обработва размер от над 5,5 милиарда $ всеки месец.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР