Revolut ще оперира като банка в почти цяла Европа и

...
Revolut ще оперира като банка в почти цяла Европа и
Коментари Харесай

Revolut получи банков лиценз от ЕЦБ и ще отпуска кредити

Revolut ще оперира като банка в съвсем цяла Европа и ще може да отпуска кредити, откакто получи цялостен банков лиценз от Европейската централна банка. Това излиза наяве от обява на от 1 февруари, в която се показва също, че финтех компанията се е отказала от лиценза си за сдружение за електронни пари в Ирландия и ще редуцира част от личния състав си в страната.

Revolut Bank, дъщерно сдружение на световното финансово супер приложение Revolut, обяви през януари стартирането на своите услуги за цифрово банкиране на 10 западноевропейски пазара, което в допълнение към 13-те страни, в които навлезе предходната година, значи, че услугите на Revolut към този момент са достъпни в 28 страни по целия свят. Сред тях е и България.

Клиентите в Белгия, Дания, Финландия, Германия, Исландия, Лихтенщайн, Люксембург, Холандия, Испания и Швеция към този момент могат могат да държат депозити до 100 000 евро в Revolut Bank и те ще са защитени от схемата за гарантиране на влогове.

" Стартирането на банката на 10 нови европейски пазара ще обезпечи още по-високо равнище на сигурност и убеденост за нашите клиенти и ще ни разреши да пуснем голям брой нови артикули и услуги в близко бъдеще “, сподели в изказване основният изпълнителен шеф на Revolut Bank Джо Хенеган.

Новината пристигна след неотдавнашно изказване на Банката на Литва, в което се посочва, че Revolut Bank е получила пълен банков лиценз от Европейската централна банка.

Този лиценз на Европейския съюз обаче не се разгръща в Обединеното кралство, където компанията работи под лиценз за дружество за електронни пари и към момента не е станала пълноценна банка. Очакванията обаче са, че това скоро ще се промени, защото заявката на компанията за английски банков лиценз се чака да бъде утвърдено през тази година.

Revolut има повече от 18 милиона клиенти по целия свят. В момента обработва над 150 милиона транзакции на месец.

Базираният в Лондон финтех започна като услуга за парични преводи през 2015 година, преди да разшири услугите си, които в момента включват цифрово банкиране, борсова търговия и интервенции с криптовалути.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР