Revolut, една от най-големите европейски фирми за финтех (финансови технологии),

...
Revolut, една от най-големите европейски фирми за финтех (финансови технологии),
Коментари Харесай

Revolut започва да предлага услуги за деца

Revolut, една от най-големите европейски компании за финтех (финансови технологии), пусна артикул за ръководство на пари за деца, който може да бъде следен от родителите посредством приложението, написа CNBC.

Единствената онлайн банка, която има повече от 10 милиона консуматори по целия свят, разгласи, че започва Revolut Junior, приложение, ориентирано към деца на възраст сред 7 и 17 години. Сметките ще се оферират със лична банкова карта, която детето може да употребява.

Revolut е учредена през 2015 година и през годините е добавила функционалности като артикули за търговия с криптовалути. Загубите на Revolut обаче се удвоиха през 2018 година до над 42милиона $.
 Revolut към този момент предлага търговия и със злато
Revolut към този момент предлага търговия и със злато

За потребителите на проекти Metal и Premium

Първоначално Revolut Junior ще бъде наличен единствено за децата на клиенти в Щатите и Premium и Metal клиенти - тези, които заплащат за двата акаунта от най-високо равнище, предлагани от компанията. След това ще бъде уголемен до децата на клиенти с безвъзмездни сметки и в други райони.

Сметките ще бъдат открити от родителите или законните настойници, които по-късно могат да ръководят и следят парите на децата си в приложението.

Джуниър акаунтът също дава опция на родителите да получават вести, когато детето им харчи пари, и включва настройки за сигурност, които ще им разрешават да управляват по какъв начин се употребява картата, да вземем за пример, като не разрешават заплащанията онлайн.

Базираният в Съединени американски щати финтех противник Monzo понастоящем разрешава на младежи на възраст 16 или 17 години да отварят банкови сметки, само че няма предложения за по-малки деца.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР