Ревността може да бъде причина за физическо насилие.Това каза за

...
Ревността може да бъде причина за физическо насилие.Това каза за
Коментари Харесай

Психолог: Ревността може да бъде причина за физическо насилие

Ревността може да бъде причина за физическо принуждение.Това сподели за Радио „ Фокус “ – Пирин Бисера Борисова, психолог. По думите й при проблем в дадена връзка е належащо да се беседва умерено и безшумно.
„ Необходимо е да се потърси професионална помощ, когато човек не може да се оправи самичък с казуса и е значимо да не се минава границата, тъй като от време на време ревността води и до принуждение, което може да бъде както психическо, по този начин и физическо “, съобщи Бисера Борисова. Тя добави, че е значимо двойките да разговорят и да се стараят да схващат колегата. „ Ревността е страст, която „ трови “ и двамата сътрудници като всеки я изпитва, само че е значимо да бъде в естествени граници “, сподели Борисова.
Тя съобщи, че ревностният следи всичко при колегата като в един миг може да се стигне до тежко физическо принуждение. „ Ревността и гневът са страсти, които би трябвало да бъдат следени, а в случай че човек не може да ги управлява би трябвало да се научи “, разяснява специалистът. Тя добави, че едно бебе на пет месеца също може да прояви ревнивост като даже и животните изпитват това възприятие.
„ Хората, които имат куче знаят, че и животните ревнуват.Въпросът е дали това куче става нападателно, когато ревнува, или детето също демонстрира експанзия под въздействието на тази страст “, заяви Борисова. По думите й зрелите хора би трябвало да могат да се управляват прочувствено.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР