Ревизоро: Трябва 24-часов контролОбразувано е досъдебно производство за нелегалния кран,

...
Ревизоро: Трябва 24-часов контролОбразувано е досъдебно производство за нелегалния кран,
Коментари Харесай

Разследват теча от „златния кран“ в Карнобат

Ревизоро: Трябва 24-часов надзор


Образувано е досъдебно произвеждане за незаконния кран, открит в данъчен склад на групировката “СИС Индустрийс ” в Карнобат. От нерегламентираното оборудване може да се източва подготвена продукция от етилов алкохол, без това да се регистрира от измервателните уреди, свързани към Агенция “Митници ”. Разследването би трябвало да откри по кое време е инсталиран кранът, употребен ли е за източване на алкохол от инсталацията, на какви количества и дали вероятно те са стигали до продажба на пазара без заплатен данък. Това обясниха пред “Труд ” осведомени с хода на следващата спекулация, обвързвана с алкохолния необут Миню Стайков.
 Заместник-директорът на Агенция “Митници ” Юлиян Мирков изясни, че през незаконния кран на данъчния склад изтича чист алкохол, който на никое място не се регистрира. Заместник-директорът на Агенция “Митници ” Юлиян Мирков изясни, че през незаконния кран на данъчния склад изтича чист алкохол, който на никое място не се регистрира.
Както писа “Труд ”, след инспекции в интервала 5-20 септември в карнобатските предприятия на Стайков, митничарите се натъкнаха на кран с огромен дебит на 96-градусов чист алкохол. От него посредством мека връзка могат да се пълнят съдове и резервоари, като специалисти са пресметнали, че за всеки източени 100 литра се икономисват над 1000 лева данък. В петък данъчните хранилища от системата на “Винпром Карнобат ” бяха запечатани за 48 часа, а ден по-късно служащите излязоха на митинги и блокираха жп линията София-Бургас. С определение, което не предстои на обжалване, в неделя Районният съд в Карнобат анулира обезпечителната мярка на митниците и до довечера всички хранилища би трябвало да бъдат отворени.

Решението на съда не пречи на работата ни по установените към този момент обстоятелства и нарушавания, разяснява зам.-шефът на Агенция “Митници ” Юлиян Мирков.

“Ако не се обезпечи опция за 24-часов надзор във фабриките от “Винпром Карнобат ”, без да скача целият цех във всеки един миг, в който се пипне някой кран, лицензът би трябвало да бъде лишен ”, съобщи Емил Димитров-Ревизоро, началник на парламентарната комисия за наблюдаване на приходните организации и битка със сивата стопанска система и контрабандата.

Две правосъдни инстанции взеха решение


Постоянен арест за Миню Стайков по 4 обвинявания


Министерство на вътрешните работи и Интерпол търсят сина му
 В съда се оказа, че като млад Миню Стайков е получил 4 присъди за закононарушения против собствеността. Снимка: Денислав Стойчев В съда се оказа, че като млад Миню Стайков е получил 4 присъди за закононарушения против собствеността. Снимка: Денислав Стойчев
Миню Стайков – притежателят на групировката “СИС Индустрийс ”, е с непрекъсната мярка “задържане под стража ”. Постоянният му арест бе натрапен от Специализирания углавен съд на 8 септември и доказан на 18 септември от Апелативния спецсъд.

Стайков е с 4 обвинявания – присъединяване в незаконна група, правила данъчни измами, пране на пари и държане на акцизни артикули без бандерол. Освен него зад решетките са шуреят му Белун Хазърбасанов, брат на брачната половинка Рени Стайкова и Иван Димитров, наследник на кмета на Карнобат Георги Димитров. Министерство на вътрешните работи и Интерпол не престават издирването на сина Стайко Стайков.

Групата бе разкрита при започване на септември, като проверяващите считат, че участниците в нея стоят зад незаконната цигарена фабрика, разкрита в Карнобат на 18 юли. Пред съдиите Стайков твърдеше, че има единствено законен бизнес, само че магистратите взеха решение, че има заплаха да въздейства на очевидците.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР