Ревизията на доходите на сина на ръководителя на Следствието Борислав

...
Ревизията на доходите на сина на ръководителя на Следствието Борислав
Коментари Харесай

Синът на Борислав Сарафов всъщност не е проверен изцяло

Ревизията на приходите на сина на ръководителя на Следствието Борислав Сарафов - Боби, в действителност не е цялостна. Това твърди вестник " Сега ".
Медията написа, че не е проверявана 2019 година и по този метод в инспекцията не са влезнали две от трите му имотни покупко-продажби, които наподобяват съмнително. А преди седмица излезе новината, че Боби Сарафов няма проблем с приходите и имуществото си съгласно Национална агенция за приходите.
Синът на Сарафов стартира да пазари парцели през 2018 година През август 2018 година той си купува от " Еделвайс-3 Бояна " ЕООД ателие от 149 квадрата с общите елементи и две тераси от 87 квадрата за 109 542 евро (735 евро на квадрат без терасите) и гараж за 57 600 лева Ателието е ситуирано в затворен комплекс в Бояна, като съгласно уеб страницата на компанията началните цени в комплекса при разгарянето на абсурда тръгваха от 1224 евро на квадрат.
През март 2019 година Сарафов купува от същата компания второ ателие в комплекса от 137 квадрата с общите елементи и тераса от 10 квадрата, като платената цена по договорката е 98 186 евро, или 192 035 лева (717 евро на квадратен метър без терасата). Тази договорка въобще не е изследвана от данъчните. Те не са ревизирали и осъществена от Сарафов-младши продажба месец по-рано - през февруари. Тогава синът на Сарафов съумява да продаде жилище в " Люлин " от 65.2 квадрата доста по-изгодно - за 68 000 евро, или 1043 евро на квадрат.
От Националната организация за приходите обясниха, че 2019 година не е ревизирана, тъй като още не е завършила и Сарафов-младши занапред ще заявява приходите си за нея. Проверка за противоречие ще може да се прави едвам откакто се подаде декларация за 2019 година, т.е. вероятно през 2020 година, като срокът за подаване на декларация е доникъде на годината. Това е на доктрина - не е ясно дали въобще ще има продължение на този сюжет, откакто беше тържествено завършен от прокуратурата. Не се разбра и кой и за какво е определил началната дата на проверката да е януари 2015 година - данъчните или прокуратурата.
Сарафов-младши е последна година студент по право в Лондон. Във фирмените регистри няма данни той да се занимава с бизнес. Купените жилища не са ипотекирани в банка.
В последната си декларация от февруари 2018 година бащата на Боби - Борислав Сарафов, е показал, че е продал апартамент от 46 квадрата в " Люлин " за 86 хиляди лева Тогава е имал и 10 хиляди лева банков влог, а някогашната му брачна половинка Евгения - 196 хиляди лева спестявания и пари от продажбата на фамилния апартамент. Тогава Сарафов заявява, че изплаща и 63 хиляди лева заем. Не излиза наяве от кое място са парите на сина му за покупката на двете жилища в първокласната кооперация " Еделвайс " в " Бояна ".
Борислав Сарафов беше заставен да излезе в отпуск, до момента в който трае инспекцията против сина му, само че се върна тихомълком на работа още през май.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР