Ревизионният акт бил тълкувание на лична основаОтказа подробности заради предстоящите

...
Ревизионният акт бил тълкувание на лична основаОтказа подробности заради предстоящите
Коментари Харесай

Купувачите били намерили Спецов за фирмата му

Ревизионният акт бил " тълкувание на персонална основа "
Отказа детайлности поради идните избори

Най-ценното в тази компания е лицензът за търговия със зърно, отхвърлих се от бизнеса и компанията и споделих на околните си. Не аз ги открих, а купувачите откриха мен. Това сподели в " 120 минути " по шефът на Национална агенция за приходите Румен Спецов по отношение на компанията, която е продал на малоимотно лице и за която има информация, че при продажбата е била с дълг от 1,2 млн. лева

" Купих компанията си през 2015 година, откакто напуснах данъчната система. Реших да се занимавам с нещо, което ми е познато, защото през 2013 година съм изследвал този бизнес в битката с измамите, даже съм взел участие в писането на закона за търговия със зърно, при който се отстрани опцията за данъчни измами. В търговията със зърно няма по какъв начин да вършиш Данък добавена стойност измами поради противоположното начисляване ", съобщи Спецов.

През 2016 година в ревизионния отчет на компанията написа, че има отговорности за Данък добавена стойност. Спецов призна, че е получил документа, само че съобщи, че спряганата сумата от от 1,2 млн. лева не е вярна, тогава ставало въпрос за 700 хиляди лева, сумата може да е толкоз към сегашен ден, с насъбраните отговорности.

" Има специфичност при дефинирането на активността от органите, които ревизират, не признават разхода, който е изработен за закупуването на зърното, само че признават прихода за продажбата на същото зърно. Въпрос на тълкувание ", съобщи Спецов съгласно който " тълкуванието " било на персонална основа по отношение на него.

Шефът на Национална агенция за приходите отхвърли да даде спомагателни детайлности с претекст идните избори.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР