Reuters Няма данни за пострадали българи при наводненията и пожарите в

...
Reuters
Няма данни за пострадали българи при наводненията и пожарите в
Коментари Харесай

Всички телефонни и социални комуникации с Халкидики са прекъснати

 Reuters Няма данни за потърпевши българи при наводненията и пожарите в Гърция . Това оповестиха от пресцентъра на МВнР. Припомняме, че минимум шест души, измежду които и две деца, са починали вследствие на буреносните ветрове, дъждове и градушки, които сполетяха Гърция в сряда вечерта. Заради неприятното време в Халкидики е оповестено изключително състояние.

Множество постройки са развалени в следствие бурите. Местни медии дефинираха естествената буря като " невиждана “ за това време на годината в региона. В същото време през днешния ден голям пожар обхвана района на Фтиотида покрай село Диври, няма потърпевши. 

Всички телефонни и обществени връзки са прекратени с полуостров Халкидики. Причината е, че два основни трафопоста са развалени и на доста места няма и ток. " Гръцките управляващи работят по премахване на повредата. Ние сме в непрекъснат контакт с тях. Съветваме българските жители да останат по хотелите и в случай че имат проблем да се обръщат към гръцките управляващи “, съобщи за в. Труд генералният консул в Солун Владимир Писанчев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР