(Reuters) – Турската държавна енергийна компания Botas увеличи с 50%

...
(Reuters) – Турската държавна енергийна компания Botas увеличи с 50%
Коментари Харесай

Турската компания BOTAS повиши цената на природния газ за производство на електроенергия с 50%


(Reuters) – Турската държавна енергийна компания Botas усили с 50% цената на природния газ, употребен за произвеждане на електрическа енергия, оповестиха източници за Ройтерс.

Нарастването на цените е " неизбежно " заради по-слабата лира, което увеличи цените на петрола и природния газ, защото Турция зависи най-много от вноса на сила, предадоха енергийни източници за Ройтерс.

Повишените цени на природния газ се основават на обменен курс от 4,86 лири по отношение на $, само че заплащанията на производителите ще се пресмятат въз основа на формалния спот курс на деня за заплащане, показват източниците. /което означва, че нарастването може да стигне 75-90% изразено в турски лири – записка CBBSS/

От Botas споделиха по-късно, че са повишили цените на природния газ за жилищни потребности с 9%, в действие от 1 август.

Също по този начин, енергийният регулаторен орган увеличи цените на електрическата енергия с 14% за промишлена приложимост и с 9% за жилищни потребности от 1 август, оповестиха в Държавен вестник на страната.

Почти една трета от общото произвеждане на електрическа енергия през 2017 година от 293 милиарда мегавата в Турция е от електроцентралите за природен газ.

Цената на природния газ за производителите е повишена до 1312 лири ($ 267) за 1000 куб. метра, съгласно източниците на Ройтерс.

($1 = 4.9129 liras)

July 31, 2018, By Reuters By Orhan Coskun, nasdaq.com

Преводът е оповестен в Бюлетина на Центъра за проучване на Балкански и черноморски район

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР