Рецидивист в кражбите сви над 9000 лева от шефа си,

...
Рецидивист в кражбите сви над 9000 лева от шефа си,
Коментари Харесай

Нагла кражба от автокъща край Пловдив

Рецидивист в кражбите сви над 9000 лв. от шефа си, след това се напи и му звънна, с цел да съобщи, че би трябвало да го черпи. Въпреки наглата си постъпка и множеството присъди за гърба си, мъжът се размина единствено с условна присъда от районния съд, заяви Plovdiv24.bg. Делото завърши през декември, само че забавни детайлности към случая изплуваха едвам в този момент.

Подсъдимият бил незает и не разполагал с парични средства, заради което от време на време си набавял такива като правил обири. Той бил неведнъж осъждан, като последния път (през февруари м.г.) съумял да подписа съглашение с прокуратурата и се разминал с пробация и общественополезен труд.

За да изкара по някой различен лев, миел колите в една от автокъщите, която се намира сред град Пловдив и село Труд. Автосалонът се състоял от обособени места за продаваните коли и офис, ситуиран в железен фургон. Ключът за фургона се съхранявал под ситуиран до вратата панер за отпадък. Във вътрешността на фургона се намирало дървено бюро - в едно от чекмеджетата шефът от време на време съхранявал пари в брой.

Рецидивистът знаел къде се намира ключа за фургона, както и че от време на време шефът държи кеш в бюрото. В нощта против 20 септември м.г. подсъдимият отворил вратата на фургона и в едно от чекмеджетата на бюрото намерил сумата от 9 300 лв., които били предопределени за закупуването на нови коли. Зложелателят взел откритата в чекмеджето сума, след което заключил вратата на фургона и оставил ключа назад под коша. Част от откраднатото похарчил, с цел да си закупи храна и алкохол, а остатъкът в размер на 7 000 лв. сложил в празен буркан и него закопал в двора на къщата, в която живеел.

На идната заран шефът влезнал в така наречен офис. Решил да извади съхраняваните в чекмеджето на бюрото пари, защото предстояло осъществяване на разплащания с контрагенти компанията. Тогава открил, че оставените от него 9 300 лв. липсват. Той мощно се тормозил и почнал да търси парите. В един миг забелязал, че друго от чекмеджетата е леко извадено и стои на погрешно. Тогава се усъмнил, че изчезналата парична сума е открадната, заради което и алармирал полицията.

Пред проверяващите органи споделил подозренията си, че е допустимо причинител на кражбата да е подсъдимият, защото в ранните часове на нощта му бил позвънил по телефона в нетрезво положение и обяснявал, че ще черпи. С оглед точно тези подозрения бил потърсен и подсъдимият, който признал всичко. Униформените направили оглед в двора на къщата, при който бил открит и конфискуван стъклен буркан от печена капия, затворен с похлупак, който съдържал банкноти, сложени в черен плик, завит с черна лента. Намерените 7000 лв. били върнати на притежателя, а причинителят за следващ път се изправил пред Темида.

От справката му за съдимост се открива, че подсъдимият е осъждан общо осем пъти, само че е бил оправдан по право. Тъй като в края на 2019 година получил единствено пробация, все още на кражбата се водил неосъждан.

Мъжът признал всичко пред съда и изразил страдание за стореното. Освен това указал подпомагане на способените органи. Поради тези аргументи се разминал единствено с условна присъда от една година, гарнирана с 3-годишен изпитателен период.

Присъдата предстои на обжалване и митинг пред окръжния съд.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР