Рецесията в САЩ не е неизбежна, заяви в неделя финансовият

...
Рецесията в САЩ не е неизбежна, заяви в неделя финансовият
Коментари Харесай

Финансовият министър на САЩ Рецесията не е неизбежна

Рецесията в Съединени американски щати не е неизбежна, съобщи в неделя финансовият министър на Съединени американски щати Джанет Йелън, съобщи Франс прес.

" Не мисля, че рецесията е неизбежна ", сподели Йелън по телевизия Ей Би Си Нюс, макар че призна, че се чака закъснение на стопанската система в подтекста на прехода към " муден и постоянен напредък ".

Очакванията за криза в Съединени американски щати се ускоряват, откакто в сряда Управлението за федерален запас (УФР) реши да усили водещата си рента, с цел да се опълчи на галопиращата инфлация, отбелязва Франс прес.

" Председателят (на УФР) Джером Пауъл съобщи, че неговата цел е да понижи инфлацията, като в това време запази заетостта. Това ще изисква гений и шанс, само че мисля, че е допустимо ", посочи Йелън, която дефинира равнището на инфлацията като " недопустимо ".

" Приоритетът на президента Байдън е понижаване на инфлацията ", акцентира финансовата министърка.

Американската стопанска система към този момент се забави и през първото тримесечие Съединени американски щати записаха редуциране от 1,5 % от брутния вътрешен артикул (БВП). В началото на второто тримесечие наподобява, че забавянето продължава в някои браншове като преработващата индустрия, недвижимите парцели и търговията на дребно.

От оповестено неотдавна изследване на института " Конферанс ръб " (Conference Board) излиза наяве, че 76 % от интервюираните работодатели споделят или че на хоризонта се вижда криза, или че тя към този момент е реалност.

Финансовата министърка на Съединени американски щати обаче декларира, че има аргументи да се счита, че рецесията може да бъде избегната - като образец тя дава сериозното харчене на потребителите. " Ясно е, че множеството от потребителите - даже и семействата с ниски приходи - не престават да разполагат със спестявания, които играят ролята на буфер и им разрешават да продължат да харчат ", съобщи Йелън по Ей Би Си Нюс.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР