Рецесията в Германия се очаква да приключи през второто тримесечие

...
Рецесията в Германия се очаква да приключи през второто тримесечие
Коментари Харесай

"Бундесбанк" прогнозира край на рецесията в Германия

Рецесията в Германия се чака да завърши през второто тримесечие на настоящата година, уточни немската централна банка " Бундесбанк " в месечния си отчет, представен от Ройтерс.

Очаква се за интервала април-юни брутният вътрешен артикул (БВП) на най-голямата европейска стопанска система леко да нарасне, предвижда регулаторът.

Частното ползване би трябвало да се оттласне от дъното. Благодарение на мощното покачване на възнагражденията действителният наличен приход на семействата се стабилизира, макар че инфлацията остава доста висока, съгласно специалистите на централната банка.

В края на 2022 година и началото на 2023 година, което дава отговор на дефиницията за техническа криза.

Според " Бундесбанк " възобновяване през пролетните месеци ще бъде подкрепено от способността на немската индустрия да понася нескончаем спад в търсенето с помощта на ниските цени на силата, облекчаването на проблемите във веригите за доставки и цялостните книги за поръчки.

 Еврозоната е била в криза през първото тримесечие на годината Еврозоната е била в криза през първото тримесечие на годината

За 2023 година като цяло централната банка чака спад на Брутният вътрешен продукт с 0.3% с отчитане на календарните фактори, който да бъде последван от напредък от 1.2% следващата година и 1.3% през 2025 г.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР