Рецесия се бори с откриване на нови заводи, квалифицирана работна

...
Рецесия се бори с откриване на нови заводи, квалифицирана работна
Коментари Харесай

Рецесия се бори с откриване на нови заводи и високи заплати, обяви Борисов

Рецесия се бори с разкриване на нови фабрики, квалифицирана работна ръка и хонорари, които подхождат. Това сподели през днешния ден министър председателят Бойко Борисов при откриването на втори цех на " АВВ България " в Петрич за произвеждане на електрообзавеждане и електроснабдяване.

Той изясни, че с финансовия министър Владислав Горанов още преди година са били разтревожени за рецесията, в която влиза светът. " Ако се тревожиш и спреш да работиш, нищо положително не те чака ", сподели още Бойко Борисов.

Премиерът не пропусна за следващ път да означи, че медиите не отразяват задоволително триумфите на държавното управление. " Сигурно е доста мъчно за медиите да демонстрират всеки ден откриването на нови фабрики. Това е пети цех за АВВ в България, с 460 нови работни места, и да кажеш, че има неуспех, звучи хумористично ", уточни Борисов.

Швейцарската компания АВВ участва в Петрич от 1996 година, когато е открита първата индустриална база. Общо в страната има пет завода. Инвестицията досега в индустриалните бази в България е 230 млн. лева, разгласи изпълнителният шеф на " АВВ България " Mapceл ван дep Xyĸ. Той уточни, че в новите мощности в Петрич са вложени 7 млн. лева.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР