Рецептите за коктейли с ром са прочути из целия свят.

...
Рецептите за коктейли с ром са прочути из целия свят.
Коментари Харесай

Топ 5 на летните коктейли с ром от целия свят

Рецептите за коктейли с ром са фамозни из целия свят. Направете коктейл с ром, въодушевен от обичаната си дестинация.

Въпреки че Sex on the beach е най обичаният плажен коктейл, foodpanda ви поучава да опитате топ 5 на летните коктейли с ром. Ромът е измежду най-предпочитаните основи за приготвянето на коктейли.

- Пиня колада от Пуерто Рико. Тази рецепта е измислена от Кариби Хилтън и съчетава ром, сметана, кокосов крем, сок от ананас и лед в блендер.

- Мохито е обичаен кубински коктейл, който се подготвя от следните пет съставки: мента, бял ром, кафява захар, (лайм) и газирана вода. Комбинацията от ободрителен цитрус и мирис на мента прикрива мощния опияняващ резултат на рома и прави коктейла подобаващ за лятото. Приготвя се във висока чаша.

Интересни обстоятелства за ликьора

- „ Куба Либре “ е коктейл, съдържащ бял ром, Кока-Кола и лимонен сок или части лайм, един от най-популярните коктейли в света. Приготвен е за първи път в Хавана през 1900 година, когато американските бойци смесват кубински ром и Кока-Кола и с този коктейл подвигат тостове произнасяйки тост „ За свободна Куба “.

- Painkiller е основан през 70-те години на предишния век от Дафна Хендерсън в бар на Вирджинските острови. Съдържа мрачен ром, портокалов сок, ананас и кокосов крем.

- Коктейлът "Ураган " е сладка алкохолна напитка, приготвена от ром, лимонен сок и сироп от пасирани плодове. Това е една от многото известни питиета, сервирани във Франция и Ню Орлиънс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР