Рецептите с картофи са любимо ястие на много хора по

...
Рецептите с картофи са любимо ястие на много хора по
Коментари Харесай

Запечени пресни картофи със сирене: Не сте хапвали по-вкусно нещо, топи се в устата

Рецептите с картофи са обичано ядене на доста хора по света. Дали като главно ядене или като гарнитура всички обичат да си хапват картофки. Затова и рецептата за пресни картофки приготвени на фурна е толкоз значима и нужна за всеки новак готвач.
Пресните картофки са шлагер на пазара при започване на всеки летен сезон. Причините за това са две – те са извънредно вкусни и обработката им е доста бърза и лесна. Много вкусни са пресните картофи на фурна. Ето една концепция, с която за малко време може да приготвите за околните си апетитен и здравословен обяд: картофите и сиренето са съставки, които съвършено се допълват взаимно, като се подсигурява, че ще се получи нещо в действителност вкусно. Особено, когато картофите са млади.

Запечени пресни картофи със сирене
Необходими артикули:
. 1 кг картофи
. 50 грама масло
. 50 грама настъргано твърдо сирене
. сол, черен пипер, зелени подправки

Начин на подготвяне:
Желателно е да изберете картофите почти с един и същи размер. Добре ги измийте, без да почиствате кожата.
Направете върху всеки картоф надлъжни сечения, без да достигате до края – явно картофите би трябвало да останат цели.
Сипете лой в тавичката за печене и поставете срязаните картофи, поръсете с черен пипер, сол, нарязани на ситно зелени подправки и сирене, тъй че да се получи заряд в прорезите.
Отгоре върху всеки картоф поставете парче масло и сложете да се пекат в загрята фурна, до момента в който омекнат и се образува златисто кафява коричка.
Добър вкус!

А в този момент и още една прелестна рецепта за печени картофи с кашкавал
Необходими артикули:
1 кг картофи
200 г бекон
250 г кашкавал
олио

1 с.л. тамари
риган
сол

Начин на приготвянe:
Нарязваме картофите и ги слагаме в тава намазана с олио. Покриваме ги с авансово нарязания бекон и ги овкусяваме с тамарито или ригана и сол на усет. Заливаме картофите с останалото олио. Печем ястието 30 мин във фурна, загрята на 180-200°. Прибавяме нарязания на филийки кашкавал, 5 мин преди да извадим картофите. Печем, до момента в който кашкавалът се разтопи. Сервираме готовите картофи с печено месо, кюфтета или салата.
Инфо: otbaba

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР