Рецепти с дафинови листа, които помагат при различни здравословни състояния,

...
Рецепти с дафинови листа, които помагат при различни здравословни състояния,
Коментари Харесай

Народни рецепти с дафинови листа

Рецепти с дафинови листа, които оказват помощ при разнообразни здравословни положения, ви представяме през днешния ден. Дафиновият лист е прелестна фалшификация, която има капацитета на същинско лечебно растение.

Той е по-ценен в националната медицина, в сравнение с в кулинарията.

Облекчава напрежението и претоварването

За да се отпуснете, да се успокоите, да освободите напрежението, задоволително е да запалите дафинов лист в стаята и да вдишате аромата му за 15-20 минути. Благодарение на наличните етерични масла, дафиновият лист обезпечава нужния релаксиращ и успокоителен резултат, без да предизвиква унесеност, с което са известни множеството успокоителни.

Премахва слузта от белите дробове

Отстранява патогенната слуз от белите дробове при влажна кашлица. Вдишайте аромата на запаления лист за няколко минути. Благотворното деяние на този мирис оказва помощ на хора с продължителен бронхит и астма.

Подобрява храносмилането

За хората с неприятно храносмилане всяко хранене се трансформира в същинско тестване. В отговор на постъпилите в тялото артикули се развиват диспепсия и отичане на корема, стомашни конвулсии и нередовно изхождане. Добавяйки дафинов лист към храната, скоро ще забележите благотворното му деяние, което усилва производството на храносмилателни ензими. Болката и подуването на корема ще изчезнат и изпражненията ще се възстановяват.

Укрепва сърцето и кръвоносните съдове

Листата са богати на извънредно потребно съединяване – кафеена киселина, която е в положение да почиства стените на кръвоносните съдове и да ги укрепва. За да помогнете на сърцето и да заздравите кръвоносните съдове, яжте ястия, приготвени с дафинов лист, най-малко един път дневно.

Бори се с възпалението на ставите

Дафиновите листа имат противовъзпалителни и аналгетични свойства. Ако ставите ви са възпалени заради артрит или артроза, просто нанесете дафиново масло върху възпалените места и болката ще изчезне единствено за 15-20 минути.

Лекува патологии на пикочните пътища

Добавете 1 чаена лъжичка сушени дафинови листа към чаша мляко. Разбъркайте и изпийте едновременно. Приемайте този лек в продължение на 3 дни и единствено след няколко дни инфекцията ще напусне тялото ви.

Бъбречна непълнота

Смелете дафинов лист в кафемелачка, след което залейте 1 супена лъжица с 2 чаши вода и варете на мощен огън за 10 минути.

Лекува псориазис

Залейте 10 листа в термос с 500 мл вряла вода. След като пандизите термоса, оставете да кисне два часа. Приемайте чая 3 пъти дневно преди всяко хранене по половин чаша.

Елиминира напрежението

Три дафинови листа залейте с чаша вряла вода, оставете да изстине малко и пийте като чай. Пийте този чай на всеки час, приготвяйки нов всякога. Трябва да пиете 7-8 чаши чай дневно.

При диабет

Дафиновият лист е в положение да понижи равнищата на глюкоза в кръвта. Залейте 10 дафинови листа с 3 чаши топла преварена вода. Оставете продукта да заври, незабавно го свалете от котлона и го оставете да кисне за три до четири часа. Приемайте по 100 мл 3 пъти дневно в продължение на една седмица.

Лекува синузит

За да се справите със синузита, залейте 10 дафинови листа с 1 литър вода. Сварете чая за 5 минути, след което отстранете от котлона и вдишайте горещата пара, като покриете главата си с забрадка. Правете процедурата два пъти дневно.

Премахва зъбобола

Смелете дафинов лист в кафемелачка, след което изсипете 2 супени лъжици прахуляк в чаша вода. Оставете сместа да заври и варете още 5 минути. Оставете получения чай да изстине и правете гаргара за 15 минути, до момента в който болката отшуми.

Лекува ухапвания от инсекти

Дафиновият лист се оправя съвършено с ухапвания от комари, пчели и оси. Всичко, което би трябвало да извършите, е да вземете свеж зелен дафинов лист, да го сдъвчете и да го приложите към мястото на захапване или да го увиете към мястото на захапване за час.

Лекува стоматит

За да се отървете от стоматита, дъвчете дафинов лист заран и вечер.

Премахва пърхота

За да изчистите скалпа си от пърхот и да предотвратите появяването му по-късно, смесете дафиновото масло със същото количество загрято масло от жожоба. След като нанесете готовата примес върху скалпа, я увийте в хавлиена забрадка и задръжте за 40-60 минути.

Облекчава гнойните възпаления в ухото

Гнойното инфектиране в ухото би трябвало да се лекува под прецизния лекарски надзор. Въпреки това, в случай че лекарят позволи, можете да се борите с този проблем със следната рецепта. Вземете 10 дафинови листа, залейте ги с 200 мл вряла вода и ги поставете в термос за 5 часа. Капвайте в болното ухо по 2-3 капки 3 пъти дневно или правете компреси.

Вижте още: Здравословна салата за намаляване

Премахва гъбичките по краката

Залейте 10 листа с 500 мл вряла вода. Оставете водата леко да изстине, по-късно потопете краката си в легена и задръжте за към 20 минути. Правете такива процедури 3-4 пъти седмично и след 15 дни гъбичките ще изчезнат изцяло.

Тези предписания с дафинови листа са в действителност скъпи и потребни.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР