Рецептата за направи си сам защитно покритие за каросерията и

...
Рецептата за направи си сам защитно покритие за каросерията и
Коментари Харесай

Направи си сам защитно покритие за колата през зимата

Рецептата за " направи си самичък " защитно покритие за каросерията и прозорците на автомобила не е сложна. Като съставки за нейното осъществяване би трябвало да вземете малко чист алкохол и елементарна бяла свещ. Вместо последната можете да употребявате натурален пчелен восък.

Първият стадий на подготвяне е като употребявате ренде, настъргвате към 20 грама от свещта и по-късно я изсипете в стъклен съд. След това долейте в тези самобитни стърготини с към 100 мл алкохол. Загрейте леко буркана, тъй че разтопеният восък да се смеси със спирта. Обърнете внимание, че съотношението на съставките може да се разграничава: в случай че желаете по-плътно защитно покритие - повече от восък.

С помощта на открит огън е невероятно да затоплим сместа, тъй като спиртът е летлива и горима течност. Можете да извършите това в микровълновата печка или да вземем за пример благодарение на така наречен строителен сешоар или бластер. Най-добре обаче използвайте водна баня, защото стеариноподобните субстанции се стопяват при температури до 75 ° C.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР