Рецептата за булгур със спанак е универсална, лесна и бърза

...
Рецептата за булгур със спанак е универсална, лесна и бърза
Коментари Харесай

Експресно, но полезно: Гювечета с булгур и спанак

Рецептата за булгур със спанак е универсална, лесна и бърза и подобаваща за експресен, апетитен и потребен обяд или вечеря когато и да е на годината. Булгур със спанак може да бъде постно ядене, уместно за вегани, както и за постещите, а в случай че добавите и едно яйце, може да се трансформира в още по-силно и засищащо ядене.

Необходими артикули:
Булгур - 1 чаена чашаСпанак - 500 грамапресен лук - 1/2 връзкапресен чесън - 1/2 връзкаджоджен - 1/2 чаена лъжицаяйца - 4 броя
Начин на подготвяне:
Първата стъпка от рецептата за булгур със спанак е изборът и подготовката на продуктите. Винаги е по-добра концепция да готвите с свеж спанак, в случай че имате подобен на разположение го измийте и почистете, след което го нарежете на линии. Булгурът в комерсиалната мрежа е най-разнообразен - цели зърна, или пък натрошен по-ситно или по-едро. Ако изберете булгура на зърна, имайте поради, че ще ви е нужно малко повече време, в сравнение с в случай че предпочетете натрошения. Измийте под течаща вода приготвеното количество булгур.Измийте и почистете лука и чесъна и ги нарежете на ситно. В тенджера загрейте към ⅓ чаена чаша олио, след което изсипете нарязаните на ситно лук, чесън и спанак и разбъркайте добре. След към 4-5 минути, откакто спанакът понижи размера си прибавете ½ чаена лъжица сол и сухия джоджен и разбъркайте. Добавете квалифицирания булгур, както и 2 ½ чаени чаши вода и оставете ястието да се свари на слаб огън, като от време на време разбърквате, с цел да не загори.След като булгурът е сварен, ястието е готово за консумация. По предпочитание може да разпределите булгурът със спанак в гювечета, да добавите по едно яйце към всяко гювече и да запечете на фурна. Имайте поради, че фурната никога не би трябвало да е гореща, когато поставяте гювечето, защото то ще се пукне.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР