Рецепта за постно сирене от кашу – малко калории и

...
Рецепта за постно сирене от кашу – малко калории и
Коментари Харесай

Рецепта за постно сирене от кашу и провансалски подправки

Рецепта за постно сирене от кашу – малко калории и отличен усет

Има мълчалив лист с артикули, които могат да бъдат открити в съвсем всеки ледник, а сиренето е един от тях. Има доста способи да си извършите сирене вкъщи, само че този път ви предлагаме нещо друго: да го извършите, без да употребявате никакви млечни артикули.

Приготвянето на сирене като предписание е развой, който лишава доста време. За 2-3 часа ще имате първокласно постно сирене, което по усет мощно припомня на гауда. Прави се на основата на ядки и квас, което му придава обаятелен мирис и внимателен усет.

В обичайна вегетарианска рецепта за сирене се употребява неактивна квас, само че можете да употребявате и елементарна квас. Между другото, кашуто може да бъде сменено с бадеми.

Съставки:
100 г кашу
250 мл вода
10 г агар-агар
2 с.л. лимонен сок
2 с.л. черен пипер (смлян)
1 ч.л. сол
1 ч.л. червен пипер
2 с.л. квас

Приготвяне:
Оставете ядките накиснати в 150 мл вода за 1 час. Те ще усилят леко размера си и ще станат по-меки.

 Рецепта за постно сирене с кашу и провансалски подправки

Прехвърлете кашуто с водата в блендер, прибавете маята. Добавете червен пипер, сол, суха квас, черен пипер и лимонен сок. Разбъркайте всичко до гладкост.

 Рецепта за постно сирене с кашу и провансалски подправки

Изсипете 100 мл вода в съд и прибавете агар-агар. Разбъркайте, до момента в който наличието заври. Добавете сместа с ядки и оставете да къкри на междинен огън за към 3 минути.

Разпределете течния артикул във форми (удобно е да употребявате силиконови форми за мъфини) и го оставете да се охлади в хладилника. След 2 часа сиренето ще е готово.

Вижте още: Свинско месо “под покривка ” с гъби и кисели краставички

Добавете обичаните си подправки и ядки. Добра концепция са орехите и провансалските подправки. Консистенцията на сирене без мляко би трябвало да припомня на пастет. Ще получите към 400 г артикул с отличен усет и ниско наличие на калории. И още едно явно преимущество: можете да ядете това сирене даже по време на Великия пост!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР