Рецепта за крем пита – за всички любители на креместите

...
Рецепта за крем пита – за всички любители на креместите
Коментари Харесай

Рецепта за крем пита. Дори начинаещ ще се справи

Рецепта за крем пита – за всички фенове на креместите сладкиши това е най-хубавата рецепта.

Необходими съставки:
7 жълтъка
7 супени лъжици захар
7 супени лъжици мляко
7 супени лъжици олио
7 супени лъжици брашно
на върха на ножа бакпулвер

За крема:
4 ванилови пудинга
1 литър вода
300 гр. захар
7 белтъка
1-2 супени лъжици захар

За декорация:
200 гр. сметана
350 мл. мляко
настърган шоколад

Приготвяне:
Разбийте жълтъците на пяна със захарта, по-късно с лъжица прибавете останалите съставки, разбъркайте, с цел да се смесят и изсипете сместа в намаслена продълговата тава. Размерите на тавата са 22х33 см. с дълбочина 4,5 см. Печете кората на слаб огън (180 градуса) в авансово загрята фурна за към 10 минути, само че внимавайте да остане жълта.

Отделете от единия литър малко количество вода и разтворете 4 пудинга, а останалата вода дружно с 300 гр. захар сложете да заври в по-дълбок съд, сварете с непрекъснато бъркане пудинга, до момента в който се сгъсти. Съдът би трябвало да е бездънен, тъй като тук ще добавите белтъците, тъй че да получите задоволително крем.

Свалете пудинга от огъня и незабавно прибавете авансово разрушените на сняг белтъци, към които сте добавили 1-2 супени лъжици захар. Разбъркайте деликатно с лъжица.

Не бъркайте прекомерно бързо и прекомерно мощно, сместа би трябвало да остане въздушна. Може да употребявате и миксер за задачата.

Докато кремът е парещ, разпределете го върху горещата кора и заравнете с шпатула. Оставете да изстине и да се стегне, по-късно намажете с бита сметана или нарежете на кубчета, по-късно украсете с бита сметана и настърган шоколад. Оставете да се охлади добре преди да сервирате.

Вижте още: При висока кръвна захар пийте разсолница със сок от моркови

Приготвя се доста бързо. Ето точния ред, в който подготвям този сладкиш: първо меря всички съставки, включвам фурната и до момента в който загрява, подготвям кората, включвам котлона и разрушавам белтъците, до момента в който водата заври, през това време поставям кората да се пече и сварявам пудинга за известно време, вадя кората, разбърквам пудинга с белтъците и незабавно изсипвам топлия крем върху топлата кора. И това е всичко, доста просто!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР