Рецепта за домашно пандишпаново руло – ако я приготвите веднъж,

...
Рецепта за домашно пандишпаново руло – ако я приготвите веднъж,
Коментари Харесай

Рецепта за домашно пандишпаново руло “Ураган”

Рецепта за домашно пандишпаново руло – в случай че я приготвите един път, ще желаете да вършиме това руло още веднъж и още веднъж.

Любимо тесто на множеството домакини и фамилии е пандишпановото. Разбира се, с цел да се получи добре, би трябвало да знаете по какъв начин тъкмо да го приготвите. Но в последна сметка, лекото и въздушно тесто пасва на съвсем всеки заряд. Всяка стопанка има своя специфична рецепта за подготвяне на този сладкиш.

Предлагаме ви да приготвите нещо автентично с класическо тесто. Рулото “Ураган ” е хубав и апетитен десерт, който може да се подготви както за празничната софра, по този начин и за всеки работен ден. Рецептата за рулото е толкоз елементарна, че всеки може да се оправи.

Необходими съставки:
яйца – 4 бр.
захар – 70 гр.
мляко – 60 мл.
олио – 45 мл.
пшенично брашно – 75 гр.
какао на прахуляк – 1.5 супени лъжици
ванилия – 10 гр.
вода – 1.5 ч.л.
сол – 10 гр.

Приготвяне:
Загрейте олиото или разтопете масло. Изсипете брашното в него и разбъркайте. След това прибавете мляко, половината от захарта, жълтъците, малко ванилия. Разбийте сместа с миксер.

Към белтъците прибавете щипка сол и разбъркайте с миксер. След това последователно прибавете останалата захар. Разбивайте, до момента в който се образува твърда маса. Свържете двете смеси в един съд.

Разделете наличието на съда на две елементи. В една от частите прибавете авансово смесеното с гореща вода какао.

Поставете хартия за печене върху тавата. Изсипете първия пласт тесто без какао, а вторият – с какао. Направете шарки по повърхността, употребявайки вилица или лъжица.

Поставете формата с тестото във фурната за 20-25 минути, печете на 180 градуса.

Докато още е топъл блатът, обърнете го назад и благодарение на хартията, навийте го на руло. Оставете да се охлади леко.

Разгънете блата, до момента в който е още топъл и го намажете с пълнежа. Можете да употребявате сладко, извара със захар или сметана.

Навийте рулото още веднъж и го оставете в ледник за към час. Сервирайте нарязано с чай или кафе.

 рецепта за домашно пандишпаново руло

По предпочитание можете да употребявате сладкарска багра. Когато нарежете рулото ще получите същинско бисквитно цвете! Към изварата може да добавите кокосови стърготини или кондензирано мляко – всичко зависи от фантазията на домакинята.

Споделете тази рецепта за домашно пандишпаново руло с приятелите си!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР