Рецепта и за сироп от мед и риганТози домашен сироп

...
Рецепта и за сироп от мед и риганТози домашен сироп
Коментари Харесай

Как да си приготвите домашен сироп от моркови с мед против кашлица

Рецепта и за сироп от мед и риган

Този домакински сироп от моркови с мед е едно от тези медикаменти, употребявани от нашите баби, които изпълват сърцата ни с деликатност и ни карат да се върнем в детството.

Ето какво споделя доктор Мануел Рейш, представен от.

Винаги, когато имахме кашлица, нашите майки и баби незабавно приготвяха сироп от моркови с мед, който пиехме с огромно наслаждение, защото е доста апетитен. Но макар че оферират в действителност обособени преимущества, домашно приготвените сиропи не трябва да заместват използването на медикаменти. Тези естествени лекове би трябвало да се употребяват единствено като спомагателни съставни детайли към лекуването, предписано от лекаря.

Сироп от моркови и мед

Съставки: 1 настърган морков, 1/2 лимон, 2 с. л. захар, 1 ч. л. мед.

Нарязвате моркова на доста тънки резенчета и го слагате в дълбока паница. Поръсвате го със захарта. Добавяте сока от половината лимон и меда върху нарязания морков. Оставяте съда със сместа от моркова, лимоновия сок, захарта и меда за една нощ. На сутринта сиропът ще е подготвен. Препоръчително е да приемате 2 супени лъжици дневно. Обаче този сироп би трябвало да се пие с нараснало внимание, тъй като в него има огромно количество захар. Ползи: укрепва имунната система, защото е богат на антиоксиданти и витамин С. Отстранява храчките от гърлото, тъй като оказва отхрачващо влияние. Облекчава кашлицата, като прочиства гърлото. Бори се с грипа, настинката и отстрани храчките както от гърлото, по този начин и от носа и белите дробове.

Сиропи за суха кашлица

Има и такива сиропи, като този от морков с мед и риган, които оказват помощ за облекчение на сухата кашлица, тъй като хидратират гърлото и имат успокояващи свойства, като естествено понижават кашличния инстикт.

Сухата кашлица може да е породена от респираторна алергия, цигари, астма или индустриално нечист въздух. Ето един сироп, който оказва помощ за облекчение на суха кашлица, тъй като овлажнява гърлото и понижава дразнението му.

Сироп от морков и мед за суха кашлица

Съставки: 1 междинен морков, 1 с. л. кафява захар; 1 с. л. мед; сокът от половин лимон.

Измивате добре и нарязвате моркова на доста тънки резенчета. Поставяте го в стъклен буркан с похлупак. Добавяте лимоновия сок, меда и захарта, като разбърквате добре с лъжица. Затваряте буркана и оставяте сместа 12 часа на стайна температура. От този сироп се приема два пъти на ден по 1 с. л.

Внимавайте: сиропът не е подобаващ за деца под 2 години и за хора с алергии към мед. Не се предлага за хора с неприятна търпимост към фруктоза или синдром на раздразнени вътрешности. Също по този начин, да се употребява внимателно и умерено от страдащи от диабет!

Освен с моркови, медът може да се комбинира с други растения и билки. Например, риганът има свойства, които оказват помощ за облекчение на сухата кашлица.

Сироп от мед и риган

Съставки: 1 с. л. мед; 1 ч. л. риган.

Смесвате съставките в стъклен съд и ги загрявате за 10 секунди в микровълнова фурна. Изчаквате да изстине и приемате 2-3 пъти дневно.

Този сироп не се предлага на хора с алергии към мед или риган, нито за бременни и/или кърмещи дами. Също по този начин е несъответствуващ за деца под 2 години, хора с неприятна усвояемост на фруктозата, синдром на раздразнени вътрешности, както и за диабетици.

*Внимание! Статията има единствено осведомителен темперамент. Избягвайте самолечението и постоянно търсете способен доктор!
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР