Ретроспективно изследване на кръвни образци на жители на САЩ през

...
Ретроспективно изследване на кръвни образци на жители на САЩ през
Коментари Харесай

COVID-19: Бил е в САЩ по-рано, отколкото се предполагаше

Ретроспективно проучване на кръвни мостри на поданици на Съединени американски щати през декември 2019 година посочило съществуване на COVID-19 в тях - още преди Китай да разгласи за появяването на новия вирус. Статията е оповестена в списание „ Clinical Infectious Diseases “, написа БГНЕС.
Официалните лица в Китай оповестиха за първи път на 31 декември 2019 година за загадъчни случаи на пневмония в Ухан, провокирана. Първият доказан случай на COVID-19 в Съединени американски щати е регистриран на 20 януари 2020 година у гражданин на щата Вашингтон, дошъл наскоро от Китай.
 Австрия смекчава рестриктивните мерки поради ковид Австрия смекчава рестриктивните мерки поради ковид
В излъчена по малкия екран конференция на австрийското държавно управление федералният канцлер Себастиан Курц, вицеканцлерът Вернер Коглер...
Учени от центровете за надзор и профилактика на заболяванията в Съединени американски щати (CDC) са изследвали повече от 7 000 донорски кръвни проби, събрани в разнообразни щати през интервала 13 декември 2019 година – 17 януари 2020 година
От тях 106 мостри са дали позитивен резултат за антитела против SARS-CoV-2.
След спомагателни проучвания учените стигнали до заключението, че коронавирусът е бил на територията на Съединените щати още при започване на декември.
Вирусолозите са на мнение, че съществуването на антитела не значи, че индивидът в съответния миг е бил болен, а единствено, че е имал контакт с вируса в някакъв миг.
 Интерпол предизвести: Престъпни мрежи ще пробват да продават подправени ваксини за COVID-19 Интерпол предизвести: Престъпни мрежи ще пробват да продават подправени ваксини за COVID-19
Глобалната организация за полицейска съгласуваност на Интерпол предизвести, че проведените незаконни мрежи могат да се насочат към ваксини...
Изследването не разрешава да се откри по кое време и къде носителят на антитела се е заразил с ковид – допустимо е това да са били хора, които са пътували преди този момент до Китай.
Има данни, че вирусът е циркулирал в Китай още през ноември 2019 година
Проведени във Франция и Италия проучвания също откриха антитела против SARS-CoV-2 в кръвни проби, 2019 година
Учените имат намерение да продължат проучванията, като се свържат с хората, в чиято кръв са открити антитела, с цел да получат по-подробна информация за тяхното напредване в края на 2019 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР