Ретро парадът във Владая събра десетки красавици на четири колелаЗа

...
Ретро парадът във Владая събра десетки красавици на четири колелаЗа
Коментари Харесай

Ретро парадът във Владая събра десетки красавици на четири колела

Ретро парадът във Владая събра десетки хубавици на четири колела
За трета поредна година във Владая се организира церемониал на ретро коли. Събитието събра десетки фенове на красивите коли, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Данаил Пенчев от ретро клуб "Авангард", който е уредник на парада изясни, че всяка година надграждат. Тази година това се показва в рали права. Така до обед е парадната част, по-късно започва първият автомобил в рали правата, която е 11,5 км. до Мърчаево.

„ Тази година за ралито имаме към този момент 40 поръчки, като 50 автомобила ни е потенциалът, поради техническото време. Докато в парада никой не може да каже какъв брой индивида ще дойдат, тъй като там няма предварителни поръчки, всеки в случай че е свободен идва ”, сподели той пред БГНЕС. Първата година са имали 120 участника, втората година, макар дъжда, са имали 87, тази година чакат към 100.

„ Тези паради се провеждат в цяла България, освен от нашия клуб. В края на всяка година се съгласува и се прави календар на ретро мероприятията. Председателите на всички клубове се събират и разпределят в сезона кои мероприятия по кое време ще се проведат. Идеята е, както на нашия клуб по този начин и на другите, е да покажем техниката, тъй като тя е техническо културно завещание и към този момент тези коли не са по пътищата. С ралито потвърждаваме, че тези коли, въпреки и над 30-годишни, към момента имат душата и потенциала да се движат ”, уточни Данаил Пенчев.

На парада е и Алексей Недялков, който дружно с Денис Георгиев възвръщат Śkoda 1000 MB, чиято история стартира през далечната 1966 година, когато е създадена. Това е 52-годишен автомобил, който преди време е закупен чисто нов от дядото на Алексей. Отнело му е много време, с цел да събере парите. 3 000 лв. тогавашни пари. С тази кола даже дядо му се е срещнал с баба му. По-късно я е предал на бащата на Алексей, който по същия метод се е срещнал с майка му и се е появил той.

Колата, върху която работят двамата, трябваше да бъде подготвена точно за тази неделя, с цел да вземе присъединяване в ретро парада Владая – Мърчаево. Сега тя е тук, а Алексей Недялков е безапелационен, че доста скоро ще почне да се движи. „ Веднага по-късно рали, ще работим по запалването на този автомобил, който е доста мощен. Казах, че е 280 коня, с два турбокомпресора и силата е пъклен доста ”, съобщи той.

На въпрос, за какво изобщо стартира да се занимава с нея, Алексей дава отговор с контравъпрос: "Обичате ли да се занимавате с вашите фантазии? Силни ли са? Ето тук тази фантазия е доста мощна, извънредно мощна. След като продължение на 5 години към този момент я строим и не сме спрели, процесът върви, и ето в този момент е тук на този церемониал, хората да могат да видят, че това нещо се прави от елементарни хора, без доста благоприятни условия, само че ето това е един краен резултат ”, споделя Алексей Недялков. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР