Реториката на президента Румен Радев по отношение на непредизвиканата руска

...
Реториката на президента Румен Радев по отношение на непредизвиканата руска
Коментари Харесай

Радев иска някакъв друг мир. ДБ разкритикува президента за позицията му пред ЕС 

Реториката на президента Румен Радев във връзка с непредизвиканата съветска инвазия в Украйна “опитва да обоснове някакъв различен мир ”, който допуска “някаква форма на капитулация пред съветската експанзия ”.

Това се споделя в остра позиция на “Демократична България ”, че се надява повече “да не се позволява ” българска военна помощ за Украйна, а вместо това - “да търсим спокойно решение на спора ”. Той направи този коментар в коридорите на срещата на водачите от Европейския съюз (ЕС) с украинския президент Володимир Зеленски в Брюксел в четвъртък.

Засега това е първата политическа реакция в България след изказването на президента. Междувременно в петък се провежда пред президентството под надпис: “Ние сме България, Европейски Съюз и НАТО! Радев - вън! ”

“Призивите за подобен “мир ” при условия, наложени от путиновия режим с цената на експанзия и голям брой закононарушения против човечеството и интернационалното право, са изменничество освен против битката и саможертвата на украинския народ, само че и по отношение на нашия личен фундаментален народен интерес ”, декларират от Демократична България, чиито депутати Радев наскоро назова “войнолюбци ”.

От обединяването припомнят на президента, че общата европейска позиция по отношение на войната в Украйна допуска “руските агресори да се изтеглят от цялата територия на Украйна, в това число от окупирания през 2014 година Крим, да платят репарации за нанесените материални и нематериални вреди, а виновниците за военните закононарушения и за закононарушения против човечеството, да бъдат изправени пред интернационален арбитражен съд ”.

Според Демократична България “само подобен мир ще подсигурява в цялостна степен и българския народен интерес ”. В позицията се приканва в основата на българската външна политика да бъде сложено опълчването на София против нарушаванията на интернационалното право, вместо “нашите граници и сигурност да бъдат сложени според от прищевките на всеки милитаризиран деспот ”.
  please wait The code has been copied to your clipboard. The URL has been copied to your clipboard
No media source currently available

Формацията декларира още, че с държанието си Радев “продължава да изолира България от напъните на всички наши съдружници, които ясно осъзнават своя интерес експанзията на Кремъл да бъде отблъсната оптимално бързо и сполучливо ”.

От “Демократична България ” са уверени, че президентът и служебното му държавно управление “блокират действителни благоприятни условия за рационализация на нашите отбранителни качества ” и пречат на постигането на същинска енергийна самостоятелност на страната от Русия.

Оттам напомнят, че Радев и част от служебните му министри организираха акция за “сплашване ” на обществото за това, че в случай че доставките от “Газпром ” не бъдат възобновени, ще последва “хаос ”. Демократична България подлага на критика президента и за държанието му по отношение на “Лукойл ”, тъй като съгласно групировката той поддържа “неизгодното за България статукво ” с цените на горива.

“Сега Радев се заема и с опит да удължи оптимално зависимостта ни от “Росатом ”. Като заплашва безконтролно с несъгласие, той проваля опцията в границите на създаването и налагането на новия пакет наказания и обвързваните с това общоевропейски политики и благоприятни условия за партниране със Съединени американски щати България да си обезпечи оптимално преференциални условия за бързо излизане от съветската орбита и на нуклеарната си енергетика ”, се споделя още в позицията на обединяването.

Преди ден президентът съобщи в Брюксел, че България ще наложи несъгласие на възможни наказания на Европейски Съюз против Русия в региона на нуклеарната енергетика, тъй като това по думите му би засегнало българската енергетика.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР