Рестриктивните мерки, които бяха въведени от американските и федералните правителства

...
Рестриктивните мерки, които бяха въведени от американските и федералните правителства
Коментари Харесай

COVID-19 срина американската икономика с 29% само за месец, сочи изследване

Рестриктивните ограничения, които бяха въведени от американските и федералните държавни управления за битка с разпространяването на новия ковид , са парализирали минимум 29% от американската стопанска система. Тези оценки на аналитичния отдел на интернационалната рейтингова организация Moody`s бяха оповестени в неделя в електронната му версия, заяви американският вестник The Wall Street Journal.
Властите в 41 от 50 щата в Съединени американски щати постановиха ограничавания за придвижването на жителите, като затвориха заведения за публично хранене, университети, кина, козметични салони, паркове и магазини за нехранителни артикули. Според Moody`s тези ограничения доведоха до спад на американския Брутният вътрешен продукт с към 29% спрямо първата седмица на март тази година. Спадът на този индикатор в щата Калифорния доближава 31,5% (2,8 милиарда долара), а в други 15 щата, които съставляват към 70% от американския Брутният вътрешен продукт, - 40% (12,5 милиарда долара).
Според Moody`s за всеки ден под карантина най-малко 30 американски щата губят по към 4,9 милиарда $ дневно . Водещият анализатор на рейтинговата организация Марк Занди, обаче, не има вяра спадът с този ритъм да продължи през второто тримесечие на тази година, написа БГНЕС. В противоположен случай годишният Брутният вътрешен продукт на Съединени американски щати ще намалее с към 75%. Прогнозите на специалистите са карантинните ограничения последователно да бъдат отстранени през лятото, вследствие на което да има относително сдържан спад в Брутният вътрешен продукт за второто тримесечие на годината.
Съединените щати са на челно място в света по брой случаи на коронавирусна зараза. Според университета Джонс Хопкинс, който прави калкулации въз основа на данни на федералните и локалните управляващи, в Съединени американски щати са регистрирани повече от 312,2 хиляди случая на коронавирусна зараза. 8 503 инфектирани са умряли, 15 021 души са се възстановили.
Още: " НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 5 април "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР