Ресторантьорите бяха най-силно засегнати от коронакризата. В този бранш работят

...
Ресторантьорите бяха най-силно засегнати от коронакризата. В този бранш работят
Коментари Харесай

Биков: Решението за ДДС на ресторантьорите беше правилно, рискувахме да потъне цял един бранш

Ресторантьорите бяха най-силно наранени от коронакризата. В този отрасъл работят над 75 000 души и в случай че тръгнат да банкрутират бизнеси, това ще докара до една верига от банкрути по веригата, която ще излезе доста по-скъпо, в сравнение с пропуснатите изгоди от Данък добавена стойност от 20%. Аз поддържам тази спешна мярка. Премиерът сподели, че това е неверно решение, само че то се взима по време на рецесия и в тази ситуация е вярно. Това съобщи пред Българска национална телевизия депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

Временното понижаване на Данък добавена стойност е опит страната да избави дребните и междинни бизнеси, изясни той.

Целта е да спасим един цялостен отрасъл. Бъдете сигурни, че и летния сезон няма да бъде като предходните години и рискуваме цялостен един отрасъл да потъне за няколко години напред, изясни още той.

Не променяме данъчната философия на страната, а вкарваме една краткотрайна мярка, с която ще спасим доста бизнеси и работни места, сподели Биков.

Няма напрежение в ГЕРБ и заплаха за мястото на министър Горанов. Това е един от най-хубавите финансови министри, които България е имала през последните години. Той натрупа опит и съм уверен, че в този момент ще успее да изведе страната от рецесията, сподели още депутатът от ГЕРБ.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР