Ресторантьори се отказват да наемат търговски обекти на Събора на

...
Ресторантьори се отказват да наемат търговски обекти на Събора на
Коментари Харесай

Ресторантьори отказват събора в Рожен заради таван на цените

Ресторантьори се отхвърлят да наемат търговски обекти на Събора на националното творчество и отглеждане на животни Рожен, откакто станало ясно, че ще има таван на цените на 5 продукта.

Както е известно, уредниците на събитието взеха решение да наложат пределни цени в заведенията на територията на събора. Става въпрос, че кюфте и 500 ml вода би трябвало да се продават до 1,50 лева./брой, наливната бира - до 2,50 лева, пържени картофи - до 3,00 лева

Това обаче предиздвикало няколко търговци да се откажат от предварителните си планове да наемат ресторант на поляните на Рожен.

" Ще има общо 11 ресторанта, като те ще бъдат издигнати и изцяло оборудвани, ще имат витрини, автомати за бира, като в наемната цена е включена и потреблението на електричество ", разяснява Симеон Караколев - изпълнителен шеф на Сдружение " Рожен - завещание в бъдещето ", което взаимно с Община Смолян провеждат събитието.

Отказ е получен от трима ресторантьори, като наемите за комерсиалните обекти варират от 8 до 10 000 лева, съгласно данни на Караколев.

Бюджетът, очакван за организацията на събора, е към 420 000 лева, а община Смолян дава от бюджета си 80 000 лева, Министерството на туризма отпуска 10 000 лева, а Министерството на земеделието и храните 40 000 лева

Очаква се и Министерство на културата също да поддържа финансово събитието.

Снимка: Булфото
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР