Ресторантьори и хотелиери планират протест в края на седмицата с

...
Ресторантьори и хотелиери планират протест в края на седмицата с
Коментари Харесай

Хотелиерите стягат протест с искане за 5% ДДС

Ресторантьори и хотелиери възнамеряват митинг в края на седмицата с искане за понижаване на Данък добавена стойност до 5% за хотелите и заведенията за публично хранене. Това стана ясно по време на среща на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация във Велико Търново, на която се събраха притежатели от 36 града.

" Ние подвластен от най-малко четири министерства. Това, което ние създадем като декларация, ще го предложим на всички тези, от които подвластен. Туризмът е активност, която продава благополучие, в това време ние сме убити от налози и такси, в това време не забравяйте, че туризмът е един извънредно печеливш за България отрасъл ", разяснява пред Българска национална телевизия Вени Петрова, ръководител на БХРА.

Ресторантьорите и хотелиерите считат в събота - 25-ти януари - да стартират работа с жълти жилетки в символ на митинг и с гледище към държавното управление за законодателни промени, които да изсветлят сектора. Те упорстват страната да вкара наложителна регистрация по Данък добавена стойност на всички обекти в храненето и туризма, както и да се анулира наредбата на Национална агенция за приходите за запечатване на заведения при открити нередности като последна и репресивна мярка. Сред другите им претенции са категоризация на всички обекти, които работят като топла точка и като кафе машини, въвеждане на предел за издаване на разрешителни на нови обекти и други

Исканията ще бъдат импортирани до седмица до отрасловите министерства и Народното събрание. Ако не се стигне до започване на договаряния, ще последват ефикасни митинги, предизвестиха от сектора.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР