Ресторантьори и хотелиери обявиха, че в края на седмицата започват

...
Ресторантьори и хотелиери обявиха, че в края на седмицата започват
Коментари Харесай

Ресторантьори и хотелиери започват протест до края на седмицата

Ресторантьори и хотелиери оповестиха, че в края на седмицата стартират митинг с искане за понижаване на Данък добавена стойност до 5% за хотелите и заведенията за публично хранене. Това стана ясно по време на среща на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация във Велико Търново, на която се събраха притежатели от 36 града.


От събота личните състави в заведенията ще работят с жълти жилетки, като от управлението на асоциацията обявиха, че имат подготвеност и за ефикасни митинги. По време на срещата е била направена и декларация, в която упорстват за наложителна регистрация по Данък добавена стойност на всички компании в сектора, анулация на наредбата за запечатване на заведенията от данъчните, предел за издаване на разрешителни на нови обекти.
Вени Петрова - ръководител БХРА: Ние подвластен от най-малко четири министерства, това което ние създадем като декларация, ще го предложим на всички тези, от които подвластен. Туризмът е активност, която продава благополучие, в това време ние сме убити от налози и такси, в това време не забравяйте, че туризмът е един извънредно печеливш за България отрасъл.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР