Ресторантьори и хотелиери излизат на протест днес следобед срещу въведените

...
Ресторантьори и хотелиери излизат на протест днес следобед срещу въведените
Коментари Харесай

Ресторантьори и хотелиери излизат на протест срещу зеления сертификат

Ресторантьори и хотелиери излизат на митинг през днешния ден следобяд против въведените противоепидемични ограничения в страната. Според тях " зеленият документ " към този момент е наложителен за местата, където може да има скупчване на закрито, като в това число влизат заведенията за хранене, нощните заведения, кината, театрите, музеите, фитнесите и спортните зали, залите с басейни, моловете както и комерсиалните обекти с повърхност над 300 кв. метра. Тези ограничения обаче съществено удрят по джоба бизнеса. От заведенията сигнализират, че след въвеждането на " зеления документ "  помещенията са безусловно празни, а някои от собствениците предизвестяват, че скоро може да се стигне и до реални банкрути.  

Националният протест е под мотото: " Всички ЗАЕДНО! За здраве, работа, бъдеще, сигурност! ". Демонстрацията ще стартира в 15 часа в София, Бургас, Пловдив, Велико Търново, Казанлък и още градове в страната. Недоволните от ограниченията в столицата ще се съберат на Орлов мост. В Пловдив митингът на притежатели и на работещи в заведения ще блокира едно от най-оживените кръстовища в центъра - това до Баня Старинна. В Плевен протестното шествие е планирано от площад " Стефан Стамболов "  до постройката на регионалната администрация. В Благоевград демонстрацията е проведена пред постройката на районната здравна ревизия. Във Велико Търново шествието ще блокира придвижването от паметника " Майка България "  до кръговото кръстовище до регионалната болница сред 15 и 18 часа. В Ловеч ще стачкуват пред сградата на регионалната администрация. Шествие се чака и в Бургас от 17:30 ч.  

" В София – 80% спад на оборотите, в провинцията се стига до 90%. Вече всеобщо сътрудници ще затварят, освобождават се чиновници. В София единствено в първите 3 дни единствено в нашата асоциация има 1300 молби за овакантяване от чиновници. Работа няма безусловно никаква, хората са доста обезпокоени. Експериментът, който нашата страна прави с стопанската система, се оказва, несъмнено, несполучлив. В чужбина вкараха документа при 60% имунизация. Не одобриха и предложенията на бизнеса, което щеше да избави поне стопанската система – да се одобряват антитела и тестванията да бъдат безвъзмездни, които Европа по този начин или другояче заплаща, тъй като в цяла Европа тези първи проби са безвъзмездни, поети от Европейски Съюз ", разяснява за БНР председателят на Алианса на туристическата промишленост в България Ричард Алибегов.  

От Асоциацията на ритейл центровете няма да вземат участие в националния митинг против въвеждането на " зеления документ ". Днес те ще се срещнат с представители на здравното министерство, с цел да уточнят въпроси по отношение на отговорността при открити извършители без " зелени документи " в комерсиалните центрове. Това заяви в предаването " Преди всички " по БНР председателят на Асоциацията на ритейл центровете Манол Гойгаджиев. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР