Ресторантите у нас са затворени вече от месец като част

...
Ресторантите у нас са затворени вече от месец като част
Коментари Харесай

Експеримент: Вижте колко бързо се разпространява коронавирусът в ресторант

Ресторантите у нас са затворени към този момент от месец като част от ограниченията за ограничение на болестта. Стъпката е подхваната в още доста страни от съображения за сигурност, защото съгласно управляващите в заведенията не могат да се съблюдават противоепидемичните ограничения.

Междувременно видео от Япония демонстрира какъв брой елементарно коронавирусът може да се популяризира на масата за хранене даже и да има единствено един инфектиран. Експериментът симулира атмосферата в ресторант по концепция на японски здравни специалисти. Видеото демонстрира 10 души, които влизат в ресторанта, като единият е избран като „ инфектиран “. По ръцете му се нанася флуоресцентно вещество, очевидно единствено под специфична светлина, с цел да се показват микробите от кашлица или кихане. 

В края на видеото светлината демонстрира къде се е популяризирала " инфекцията " – веществото, употребявано за означаване на микробите, участва на храната, приборите за сервиране и чиниите и даже на лицата на някои от участниците.

Въпреки че този тип опити не са нови, Джон Никълс, клиничен професор по патология в университета в Хонконг, разяснява значимостта на този съответен опит, тъй като показва какъв брой бързо може да се популяризира вирусът, изключително когато не ръцете не се мият.



„ Това, което демонстрира видеото, е, че вирусът ще се популяризира по повърхностите и измежду хората доста елементарно и бързо “, сподели Никълс пред CNN, „ И мисля, че в действителност акцентира нуждата от миенето на ръцете, с цел да спре разпространяването на заболяването “.  

Никълс добавя обаче, че обстановката е " изкуствена ", защото в ръцете на " инфектирания " човек има толкоз доста флуоресцентна течност, че тя не отразява правдиво количеството микроби в ръцете на някого.

Организаторите направиха и втори опит, при който вкарват нужните защитни ограничения. Всички участници, в това число „ инфектирания “ човек, си измиха ръцете преди и по време на хранене.

Често докосвани повърхности, като принадлежности за сервиране, са сменени или почистени. Когато участниците минават под специфичната светлина, излиза наяве, че нито едно от веществата от „ инфектирания “ човек не се е популяризирало върху останалите участници.

 
Как Covid-19 може да съсипе съня ни
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР