Ресторантите, кината и ски курортите във Франция остават затворени до

...
Ресторантите, кината и ски курортите във Франция остават затворени до
Коментари Харесай

Кината, заведенията и курортите във Франция остават затворени до края на февруари

Ресторантите, кината и ски курортите във Франция остават затворени до края февруари. Решението на управляващите е в подтекста на увеличаващия се брой на новите случаи, съобщи Българска национална телевизия. В Испания инфектираните досега към този момент са над два милиона души.

След като във Франция бяха регистрирани повече от 25 хиляди нови случая на COVID-19 за денонощие, държавното управление разгласи, че питейните заведения и заведенията за хранене няма да отворят най-малко доникъде на февруари. На 20 януари ще стане ясно дали при започване на идващия месец ще проработят театрите, кината и ски курортите. По думите на премиера Жан Кастекс макар почналата имунизация, коронавирусът продължава да се популяризира бързо, а лечебните заведения към момента са под голям напън.

" Всички действия и всички места, които сега не работят, ще останат затворени до края на този месец. В музеи, кина, театри, концертни зали, спортни и развлекателни центрове няма да има намаляване на ограниченията през идващите няколко седмици ", сподели министър-председателят на Франция Жан Кастекс.

Франция е на седмо място в света по смъртност от COVID-19. До момента в страната са открити 19 случая на новия вариант, в това число две огнища, едното в Париж. Испания стана четвъртата западноевропейска страна, в която инфектираните досега с ковид към този момент са повече от два милиона души и броят им продължава да пораства. Властите в северната област Кастиля и Леон оповестиха, че затварят комерсиалните центрове и спортните зали и удължават възбраната за пътувания до други райони. Жителите на Каталуния нямат право да напущат региона за 10 дни, с изключение на за незабавни пътувания. Въпреки това, ограниченията в Испания не са от най-строгите спрямо други места в Европа, а 60% от испанците считат, че държавното управление би трябвало да ускори рестриктивните мерки.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР