Ресторанти и кафенета отвориха врати днес за първи път след

...
Ресторанти и кафенета отвориха врати днес за първи път след
Коментари Харесай

От днес в Турция работят ресторанти, кафенета и плажове

Ресторанти и кафенета отвориха порти през днешния ден за първи път след въвеждането на ограниченията за ограничение на епидемията от ковид в Турция, а търговците са разчувствани, че след над два месеца още веднъж ще посрещнат клиенти, оповестява СиЕнЕн-Тюрк.

На влизане клиентите дезинфекцират ръцете си, след което са настанявани съгласно разпоредбите за обществена отдалеченост. Рано сутринта чиновниците на заведенията почистиха усърдно и направиха стерилизация на площите, преди първите клиенти да прекрачат прага им.

Най-нетърпеливите плажуващи също се насочиха към морето, където шезлонгите са подредени на разстояние от най-малко два метра. На разположение на хората са сложени дезинфектанти.

Плажовете в Истанбул също са в подготвеност да стартират работа от през днешния ден, въпреки че метеоролозите предизвестяват за предстоящи мощни дъждове и градушка. Служителите на проведените плажове в покрайнините на мегаполиса приключиха подготовките си, които да обезпечат сигурност на плажуващите. Освен за обществената отдалеченост и съществуването на дезинфектанти за общо прилагане, деликатно се следи и за постоянно разчистване на кабинките за преобличане, писа "Дейли сабах ".

От сутринта започнаха да се пълнят и плажовете в Анталия, откакто отпадна траялата два месеца и половина възбрана за влизане в морето. Температура на въздуха от 20 градуса и на водата от 21 градуса оферират през днешния ден плажовете в морската столица на Турция. В мощ са обаче защитни ограничения за жителите като обществена отдалеченост, маски и хигиенични правила, показва СиЕнЕн-Тюрк.

Освен заведенията за хранене, кафенетата и плажовете от през днешния ден в Турция работят и фитнес центровете, забавачките и библиотеките. Правителството разреши на по-ранен стадий да бъдат отворени също салоните за хубост, бръснарниците и комерсиалните центрове, а от петък бяха разрешени и първите групови молебствия в джамиите. Отменени са и рестриктивните мерки за междуградски пътувания, като само хората над 65 години би трябвало да получат особено позволение, с цел да пътуват.

От през днешния ден се възобновяват и полетите по вътрешни линии. Те ще се правят от шест летища в пет града на страната - Истанбул, Анкара, Измир, Анталия и Трабзон, заяви министърът на превоза Адил Караисмаилоглу. Заради епидемията обаче няма да бъде одобряван багаж на борда, пасажерите би трябвало да носят маски и да съблюдават ограниченията за обществена отдалеченост и персонална хигиена. Наред с екипа, отговарящ за полета, на борда на самолетите ще има и екип по хигиената, съобщи още министърът. Посрещачи на пасажерите няма да бъдат допускани в терминалите, добави той.

Турция резервира на "предвидимо равнище " броя на новите си случаи на инфектирани с ковид, съобщи нощес здравният министър на страната Фахреттин Коджа. През последните 24 часа са били регистрирани 839 нови инфектирани лица.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР