Рестартирането на икономиките продължава да движи европейските и американските пазари.

...
Рестартирането на икономиките продължава да движи европейските и американските пазари.
Коментари Харесай

Водещите европейски акции са се повишили с над 30% от март досега

Рестартирането на стопанските системи продължава да движи европейските и американските пазари. В Европа акциите са на 11-седмичен връх, продължава покачването и на Уолстрийт. Там обаче с изключение на политическата ескалация сред Съединени американски щати и Китай поради Хонконг известно напрежение донесе и информацията, че президентът Доналд Тръмп приготвя изпълнителна заповед за наказания против Фейсбук, Гугъл и Twitter.

Решението наподобява като персонално, откакто Twitter към този момент сложи под някои от туитовете му предизвестие, че те може да съдържат погрешно и подвеждащо наличие. Самият той избрани това като следващо заглушаване на консервативната тирада.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Като цяло пазарите не имат вяра, че това може да се случи, и по тази причина към този момент резултатът е стеснен, само че оказа въздействие на фючърсите на показателя NASDAQ 100 преди началото на сесията в Съединени американски щати. В началото на борсовата сесия доминираният от софтуерни компании показател се търгуваше към нулата дружно с Dow Jones 30 и S&P 500.

" Първата корекция на Конституцията на Съединени американски щати е пределно ясна и Белият дом има доста дребен обсег върху корпоративното държание. Повечето трейдъри, с които приказвах, намират тези планове за куха опасност ", разяснява пред Bloomberg Майкъл Маккарти, основен пазарен пълководец в CMC Markets Asia Pacific Pty.

Инвеститорите в Европа обаче не обърнаха доста внимание на тези терзания и растежът на показателите продължи, движен от акциите на по-старите промишлености, които ще завоюват от отварянето на стопанските системи - туризъм, превоз, произвеждане и други съпътстващи браншове като опазване на здравето и търговия на дребно. Така паневропейският показател

STOXX 600 е повишен с над 30% от дъното си през март. " Оптимисти сме около имунизацията и отварянето на от ден на ден компании. Това е главният фокус на пазарите сега ", разяснява пред Reuters Едуард Парк от Brooks Macdonald Asset Management. На петролните пазари вид Brent се намали и за втора поредна сесия се търгува под 35 $ за барел.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР