Рестартирането на Бундеслигата през следващата седмица ще даде надежда на

...
Рестартирането на Бундеслигата през следващата седмица ще даде надежда на
Коментари Харесай

Вагнер: Подновяването на Бундеслигата ще бъде знак за останалите първенства

Рестартирането на Бундеслигата през идната седмица ще даде вяра на другите шампионати в Европа, че могат да бъдат приключени, макар пандемията от COVID-19. Това съобщи старши треньорът на Шалке Давид Вагнер.

Първенството на Германия, което бе спряно през март, се възобновява на 16 май, като ще се вземат най-строги санитарни ограничения, с цел да не се позволяват нови огнища на болестта, която към този момент застигна близо 4 милиона души по целия свят и умъртви повече от 270 000.

"Не е изненада, че шампионата в Германия се възобновява първо. Германците са доста дисциплинирани хора, които търсят бързи и ефикасни решения. Всички следват разпоредбите, всичко се движи по график, всичко е типично немско ", сподели Вагнер пред английския вестник "Таймс ".

Бившият ментор на британския Хъдърсфийлд, който е добър другар с Юрген Клоп, добави, че мениджърът на Ливърпул също чака с огромен интерес подновяването на Бундеслигата, защото това е късмет за завършването и на Висшата лига.

"Всички в този момент гледат към Германия и си споделят: "ОК, в случай че германците могат да го създадат, значи и ние имаме късмет да го реализираме. " Точно това ми сподели и Юрген ", разкри Вагнер.

"Знам, че в Англия се молят Бундеслигата да продължи безпроблемно, тъй като това ще бъде въодушевяващ знак. Англия върви може би с 4 или 5 седмици зад Германия, само че може да навакса ", уверен е още старши треньорът на Шалке. В първия кръг на рестартирания шампионат идната седмица Шалке среща локалния противник Борусия Дортмунд.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР