Рестарт на държавата не може да се получи чрез служебно

...
Рестарт на държавата не може да се получи чрез служебно
Коментари Харесай

Дариткова разби куп спекулации за ГЕРБ и срази Радев

Рестарт на страната не може да се получи посредством служебно държавно управление. Това сподели ръководителят на ПГ на ГЕРБ доктор Даниела Дариткова в телевизионно изявление.

"Категорично не мога да се съглася с обидните послания, които насочва президентът Румен Радев и дискредитира институцията Народно заседание. Това не е в полза на правовата страна. Те са законно определени.

Така както ние считаме, че имаме законно определен президент, който за жалост не познава Конституцията, по този начин и това Народно заседание е законно определено. Това Народно заседание в границите на конституционните и законови пълномощия има опция да предложи план на нова Конституция и привикване на Велико народно събрание ", сподели доктор Дариткова.

"Ние считаме, че рестарт на страната може да се получи не посредством служебно държавно управление. а точно посредством съблюдаване на законовия ред, Конституцията на страната и правовите благоприятни условия, които имаме ", добави Даридкова.

Тя акцентира, че ГЕРБ не се тормози служебното държавно управление.

"Фактите приказват, че при последното служебно държавно управление на Радев ние спечелихме изборите. Ние нямаме паника, тъй като и социологическите изследвания сочат, че макар всички отрицателни послания и рецензии Политическа партия ГЕРБ към момента е първа политическа мощ ", сподели още доктор Дариткова.

По думите й процедурата за нова Конституция допуска да се стартират диалози по детайлите на оферти план, откакто той събере поддръжка от 120 народни представители.

"Такъв е прочитът на настоящите текстове на Конституцията. В идващите два месеца, в които е законовият период, ние ще създадем задоволително необятна социална и експертна полемика. Ще се вслушаме във всички рецензии, отзиви и оферти ", добави още доктор Даниела Дариткова

Тя акцентира, че ГЕРБ има сензитивност към рецензиите. По думите ѝ, сега в началото препоръчаният вид се обработва, с цел да се изчистят някои грешки.

"Преамбюлът умишлено бе пропуснат, тъй като считаме, че той би трябвало да се напише преди приемането на конституцията в границите на Велико народно събрание ", сподели още тя.

"Нямаме претенцията да сме конституционални потенциали, само че имаме право по закон да предложим философията на концепцията, за това България да търси нов публичен контракт, с цел да може да се промени действието на страната 30 години след демокрацията. Необходима е смяна на Конституцията, които не могат да се случат в границите на нормално национално заседание ", изясни Даридкова.

"Защо всички настояват,че националното заседание е дискредитирано. Имаме задоволително парламентарно болшинство, което е законно. Това са спекулации на хора, които имат интерес по някакъв метод да се случат бързо оставки, само че те не са в интерес на обществото ", акцентира още ръководителят на ПГ на ГЕРБ.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР